Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκρίθηκε μεταπτυχιακό με χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας

Τη χρηματοδότηση νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από το Δήμο της Βέροιας ενέκρινε η Σύγκλητος του ΑΠΘ σύμφωνα με το νόμο (3685/08) για τα μεταπτυχιακά που προβλέπει και χρηματοδότηση προγραμμάτων απευθείας από ιδιώτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πρόταση προς τη Σύγκλητο για το θέμα είχε γίνει από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ. Μοναδική αντίδραση στην κατάπτυστη απόφαση καταγράφηκε από τους εκπροσώπους της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στη Σύγκλητο. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βέροιας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασίσει με ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τη χρηματοδότηση ενός νέου μεταπτυχιακού του ΑΠΘ, που θα εδρεύει στη Βέροια.

Το μεταπτυχιακό έχει τίτλο «Επιστήμη του διαδικτύου» (σ.σ. αλήθεια, πότε το διαδίκτυο αποτελεί επιστήμη;) και ο Δήμος Βέροιας - άλλος ένας καταχρεωμένος δήμος της χώρας - είχε «προσφερθεί» να καλύψει όλο το κόστος λειτουργίας του (που σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ το χρόνο) για 5 χρόνια.

Η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία, που αποφάσισε στο όνομα των δήθεν αναγκών της τοπικής κοινωνίας να χρηματοδοτήσει το μεταπτυχιακό, στην πραγματικότητα, προωθεί αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Οι μόνοι που είχαν καταψηφίσει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ