Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πανσπουδαστική ψήφος ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Αύριο ανοίγουν οι κάλπες στους συλλόγους όλης της χώρας

Αύριο Τετάρτη ανοίγουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών σε όλη τη χώρα. Η Πανσπουδαστική ΚΣ, με αισιοδοξία, έχει μπει στην τελική ευθεία και συνεχίζει τη μάχη της μέχρι τελευταία ώρα, με σύνθημα «Στην κρίση τους απαντάμε: Αντεπίθεση - Οργάνωση - Ρήξη - Ανατροπή». Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να κάνουν τις εκλογές όπλο απέναντι στην επίθεση που δέχονται και να στείλουν βροντερό μήνυμα αντεπίθεσης.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Παιδείας, αλλά και γενικότερα, ενώ ήταν μπροστά στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς αγώνες. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της είναι και η αποδοχή της από χιλιάδες νέους. Μέχρι χτες το πρωί, στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο καταγράφονταν 10.552 υποψήφιοι (6.927 στα Πανεπιστήμια και 3.625 στα ΤΕΙ), αριθμός που μέχρι σήμερα αναμένεται να αυξηθεί.

Φέτος τα ψηφοδέλτιά της θα «κατέβουν» σε 196 από τους 200 συλλόγους των Πανεπιστημίων και σε 69 από τους 71 συλλόγους των ΤΕΙ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη μοναδική παράταξη με τόσο μεγάλο εύρος πανελλαδικής εκπροσώπησης (να λάβουμε υπόψη μας ότι 5 από τους 6 συλλόγους που δεν κατεβαίνει πανελλαδικά δεν είχαν κάνει πέρσι εκλογές με βάση τον κανονισμό των ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ). Πέρσι η ΠΚΣ είχε συγκεντρώσει ποσοστά της τάξης του 15,97% στα Πανεπιστήμια και 15,38% στα ΤΕΙ.

Εγκυρα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα


Η Πανσπουδαστική ΚΣ, όπως κάθε χρόνο, κατεβαίνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων, έχει τη δυνατότητα να δίνει στη δημοσιότητα τα πλήρη αποτελέσματα, χωρίς μαγειρέματα, προσθέσεις και αφαιρέσεις. Ετσι, με το που θα κλείσουν οι κάλπες και θα βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα, η ΠΚΣ θα τα δίνει στη δημοσιότητα, συγκεντρωτικά και ανά σύλλογο, με συνεχή ροή, ενώ θα τα «ανεβάζει» και στην ιστοσελίδα της (www.pks.gr). Να σημειώσουμε ότι η μαζικοποίηση των ΑΕΙ και των συλλόγων τους τα τελευταία χρόνια έχουν ως συνέπεια τα τελικά πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα να βγαίνουν το βράδυ της επόμενης μέρας των εκλογών (Πέμπτη).

Οσο για την παραφιλολογία σχετικά με τα «κοινά αποτελέσματα» που ξεκίνησε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οφείλουμε να σημειώσουμε το εξής: Κάθε σύλλογος βγάζει στο τέλος της καταμέτρησης αποτέλεσμα κοινώς αποδεκτό και καταγεγραμμένο σε πρακτικό από όλες τις παρατάξεις. Αυτά τα αποτελέσματα των συλλόγων δίνει στη δημοσιότητα η ΠΚΣ. Από αυτά τα αποτελέσματα των συλλόγων εκλέγονται τα ΔΣ των συλλόγων και οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Τα περί κοινών αποτελεσμάτων από την «ΕΦΕΕ» το βράδυ των εκλογών, είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ευχολόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Με άλλα λόγια, ό,τι ποσοστά κι αν δώσει στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα κάθε παράταξη, δεν έχει σημασία για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια, καθώς αυτό που μετράει είναι το πρακτικό που υπογράφει η παράταξη σε κάθε σύλλογο χωριστά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι κάλπες στις περισσότερες σχολές ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα (καταλόγους) των Τμημάτων με την επίδειξη απαραίτητα της αστυνομικής ταυτότητας (ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης). Επίσης, όπως κάθε χρόνο, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές σε στρατιωτικούς (μόνιμους αξιωματικούς) και σε μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και τα λευκά ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν στα έγκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ