Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Η νεολαία έχει συμφέρον να παλέψει για άλλο δρόμο ανάπτυξης

Στην Κέρκυρα μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο μίλησε την περασμένη Παρασκευή ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας τους νέους και τις νέες να συμπορευτούν σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και το λαό, διεκδικώντας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Αναφέρθηκε στη σημερινή θέση και την προοπτική νεολαίας, ως νέα βάρδια της εργατικής τάξης, που βιώνει όλο και πιο έντονα τις συνέπειες του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και ανάπτυξης, αποτέλεσμα του οποίου είναι και η οικονομική κρίση. Σημείωσε πως οι «νεολαίοι αναζητώντας την αλήθεια από τη μια και το πραγματικά καινούργιο από την άλλη, η ΚΝΕ αλλά και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αποτελούν μια μεγάλη "δύναμη πυρός" στο πλάι της εργατικής τάξης».

Ο Τάκης Τσίγκας στάθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει την εργατική τάξη και το λαό, μίλησε για τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και την πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναδείχτηκε η ανάγκη ανασύνταξης, αναζωογόνησης και του φοιτητικού κινήματος, που θα διεκδικεί και θα παλεύει με το εργατικό και λαϊκό κίνημα το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία, κόντρα στη μοιρολατρία και υποταγή στην κυρίαρχη αντεργατική - αντιεκπαιδευτική πολιτική, που σπέρνουν οι δυνάμεις του συστήματος μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Και τόνισε ότι αυτό το μήνυμα μπορεί να εκφραστεί στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που συγκεντρώνει τον πλούτο σε όλο και λιγότερα χέρια σε βάρος των πολλών, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ανυπακοή, ρήξη και σύγκρουση.

Η μόνη ψήφος, όπως είπε, που λέει «όχι» στην ΕΕ των μονοπωλίων, της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που συναποφασίζουν, υλοποιούν και εξειδικεύουν εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. «Η ενίσχυση του ΚΚΕ - πρόσθεσε - μπορεί να ορθώσει φραγμό, να υπερασπίσει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, να αποκρούσει την κρίση, να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ