Σάββατο 25 Δεκέμβρη 1999 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οικοδόμοι Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου
400% και προχωρούν ακάθεκτοι!

Για να φτάσει η Αχτίδα Οικοδόμων της ΚΟΑ του ΚΚΕ αρκετό διάστημα πριν τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη - που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών και της διεξαγωγής του 16ου Συνεδρίου του - στην υπερκάλυψη του πλάνου της κατά 221,33%, σημαίνει ότι τα «κύτταρά» της, οι ΚΟΒ που την απαρτίζουν, βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και δίνουν σκληρά τη μάχη τους.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η ΚΟΒ Οικοδόμων Αγίας Παρασκευής - Χαλανδρίου του ΚΚΕ ανέκαθεν πρωτοπόρα, η οποία μέχρι προχτές είχε υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 400%.

Ικανοποιημένοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια ένταση την Οικονομική και Πολιτική Εξόρμηση, εμφανίστηκαν, μιλώντας στο «Ρ», οι Β. Σαραντόπουλος και Σπ. Λαγκούσης, γραμματέας και μέλος της ΚΟΒ, αντίστοιχα.

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό», μας λέει ο Σπ. Λαγκούσης και αποδίδει το αποτέλεσμα στην πολύ καλή σχέση που η ΚΟΒ έχει οικοδομήσει με τους οικοδόμους της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου. Συνεχίζοντας, μας λέει: «Κάναμε αυτό που πρέπει και ξέρουν να κάνουν οι κομμουνιστές. Να βγούμε θαρρετά στους συναδέλφους και να ζητήσουμε την οικονομική τους συνδρομή, την οποία απλόχερα έδωσαν».

Παίρνοντας το λόγο, ο Β. Σαραντόπουλος τονίζει: «Ολοι οι συνάδελφοι ξέρουν ποιοι είμαστε και όσοι δε μας ξέρουν μας μαθαίνουν καθημερινά στην πάλη, γιατί είμαστε δίπλα τους πάντα στο μικρό και μεγάλο τους πρόβλημα. Ξέρουν ότι είμαστε κομμουνιστές, ότι κάνουμε ταξικό και ανειρήνευτο αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και στους εκφραστές του. Ξέρουν ότι έχουμε μέτωπο ενάντια στην ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό, ότι έχουμε αναπτυγμένη τη διεθνιστική αλληλεγγύη, ότι είμαστε με την ειρήνη και ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ολα αυτά τα ξέρουν. Δεν τους κρυφτήκαμε ποτέ, ανοιχτά τους λέγαμε αυτό που πιστεύουμε, ανοιχτά τους λέγαμε από ποια σκοπιά πιστεύουμε ότι πρέπει να βλέπουν τα πράγματα, κατονομάζαμε τις αιτίες των προβλημάτων τους, τους δείχναμε τον άλλο δρόμο της προοπτικής και της διεξόδου».

Συμπληρώνοντας, ο Σπ. Λαγκούσης σημειώνει ειδικά για τις μάχες που έχουν δώσει ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία ότι: «Αυτό εκτιμήθηκε πάρα πολύ και φάνηκε από το γεγονός ότι πάρα πολλοί ξένοι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για οικονομική ενίσχυση».

Θα επισημάνουν και οι δύο την τεράστια αποδοχή που βρίσκουν οι θέσεις του Κόμματος στους εργάτες, διευκρινίζοντας πως αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, κάνοντας κανείς τη σύγκριση με το παρελθόν. Από δω και πέρα, συνεχίζουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, υπογραμμίζουν, όμως, πως το ζητούμενο είναι πώς «αυτή η επιρροή που έχουμε θα εκφραστεί και πολιτικά». Σ' αυτή την κατεύθυνση, στους άμεσους στόχους της ΚΟΒ, όπως μας λέει ο Σπ. Λαγκούσης, μπαίνει «η προσέγγιση όλων των οικοδόμων, σπίτι το σπίτι, σε κάθε χώρο δουλιάς, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουμε την εκλογική διακήρυξη, με απώτερο στόχο να αφομοιώσουν την πρόταση και τις θέσεις μας και να κατανοήσουν την επιτακτική ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ στις εκλογές».

«Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, το σίγουρο είναι ότι οι συνάδελφοι μας περιμένουν», θα καταλήξει ο Σπ. Λαγκούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ