Σάββατο 25 Δεκέμβρη 1999 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα χέρια της αστυνομίας ο Λεσπέρογλου

Μετά από 17 χρόνια εξαφανισμένος, εμφανίστηκε στο ανατολικό αεροδρόμιο να κουβαλά πάνω του σφραγίδες αστυνομικού τμήματος!

Μετά από 17 χρόνια η αστυνομία ανακοίνωσε χτες ότι συνέλαβε προχτές το βράδυ τυχαία στο ανατολικό αεροδρόμιο τον Αβραάμ Λεσπέρογλου, καταζητούμενο από το 1985. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Λεσπέρογλου συνελήφθη τυχαία, χάρη στην παρατηρητικότητα δύο αστυνομικών... Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε κουτιά φωτογραφικού φιλμ, που είχε μαζί του ο Λεσπέρογλου τέσσερις μήτρες σφραγίδων του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης και μία της ΔΟΥ Αθηνών! Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Λεσπέρογλου κρατήθηκε αρχικά για εξακρίβωση στοιχείων, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό διαβατήριο, ταυτότητα και εκλογικό βιβλιάριο. Σύμφωνα με τα χαρτιά που είχε πάνω του ονομάζονταν Εμμανουήλ Μπριτζολάκης με ημερομηνία γέννησης 8/11/63 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Α. Λεσπέρογλου θεωρούνταν από τις αστυνομικές αρχές ενεργός τρομοκράτης μέχρι το 1985 όταν χάθηκαν τα ίχνη του και έκτοτε είχαν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια που τον ήθελαν ακόμα και νεκρό ή να έχει διαφύγει σε χώρα του εξωτερικού.

Τα εντάλματα για τη σύλληψή του είχαν αρχίσει να εκδίδονται από το 1982. Για πρώτη φορά σύμφωνα με την αστυνομία συνεπλάκη με αστυνομικούς στην οδό Κωλλέτη 9 στα Εξάρχεια όταν το «100» είχε κληθεί για ύποπτους θορύβους σε ένα εργαστήριο οδοντοτεχνίτη. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Λεσπέρογλου άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, τραυμάτισε τον αρχιφύλακα Γ. Ψαρουδάκη και διέφυγε.

Το δεύτερο δελτίο εγκληματολογικών αναζητήσεων εκδόθηκε το Μάη του 1985. Το 1995 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου, μια ενέργεια την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Αντικρατική Πάλη». Η αστυνομία συνδέει το Λεσπέρογλου με τρεις ενέργειες της Αντικρατικής πάλης. Εκτός από τη δολοφονία του εισαγγελέα, την ένοπλη ληστεία μετά φόνου στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» στο Γαλάτσι, το Μάη του '85, όπου έχασαν τη ζωή τους οι Γ. Πανταζόπουλος και Μ. Τσιμπούρης και την ένοπλη συμπλοκή στου Γκύζη (Αμφίκλειας 15) όπου σκοτώθηκαν οι αστυνομικοί Γ. Δουγένης, Βασίλης Μπούρας και Γ. Γεωργίου, αλλά και ο συνεργός του Α. Λεσπέρογλου, Χρήστος Τσουτσουβής.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τις μέρες της επίσκεψης Κλίντον στη χώρα μας είχαν βγει στη δημοσιότητα πληροφορίες για επικείμενη σύλληψη σπουδαίου τρομοκράτη... Το γεγονός ότι εμφανίζεται τώρα ο Λεσπέρογλου να επιχειρεί είσοδο από το ανατολικό αεροδρόμιο με ένα όνομα που κάνει «μπαμ» από ένα μίλι και να κουβαλά πάνω του σφραγίδες αστυνομικού τμήματος, προκαλεί αντικειμενικά διάφορες σκέψεις για το τι πράγματι συμβαίνει και ίσως και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ