Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεύθερος ένας εκ των κατηγορουμένων

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - όπως την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή του μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα - αφέθηκε χτες το απόγευμα, ο πρώην πρόεδρος της «SIEMENS Ελλάς», Βόλκερ Γιουνκ. Σε αυτή την απόφαση, έφτασε ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, μετά την πολύωρη απολογία του κατηγορουμένου για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και δωροδοκία.

Από την άλλη, το πρώην στέλεχος της εταιρείας Η. Γεωργίου επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε στο «Γενικό Κρατικό Αθηνών» όπου και είχε μεταφερθεί προχτές λόγω εξάντλησης και γαστρεντερικών διαταραχών. Αντίθετα, ο Γ. Σκαρπέλης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο παραπάνω νοσοκομείο και χτες υποβλήθηκε σε σωρεία εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον Χ. Καραβέλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γ. Μαρκουλάκο, θα εμφανιστεί σύντομα στις γερμανικές αρχές οι οποίες τον αναζητούν αφού ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Παράλληλα, χτες, παραιτήθηκαν οι δύο άλλοι δικηγόροι της οικογένειας του Χ. Καραβέλα, την υπεράσπιση της οποίας ανέλαβε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Τέλος, προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης της μίας κόρης και της συζύγου του Χ. Καραβέλα κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, καθώς και προσφυγή για τη μείωση ή κατάργηση του ποσού εγγύησης που έχει επιβληθεί στις άλλες δύο κόρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ