Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργάτες νίκησαν...

ΕΙΝΑΙ 400 εργάτες. Αυτοί κατασκεύασαν ένα μεγάλο τμήμα της Εγνατίας Οδού. Ενα έργο για το οποίο καυχιόνται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κορδώνονται οι εκπρόσωποί τους όταν κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.

ΔΟΥΛΕΨΑΝ σκληρά οι εργάτες. Με ρυθμούς εξοντωτικούς. Επιαναν δουλειά από τα χαράματα και τέλειωναν αργά το βράδυ. Ωρες ατέλειωτης εργασίας, μέσα στην παγωνιά του χειμώνα και στο λιοπύρι του καλοκαιριού. Εχυσαν πολύ ιδρώτα. Και αίμα, καθώς, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, στη διάρκεια των εργασιών κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους σε θανατηφόρα «ατυχήματα».

ΤΟΝ τελευταίο καιρό βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση. Η εταιρία ΑΤΤΙΚΑΤ στην οποία εργάζονται δεν τους πληρώνει. Τους χρωστάει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, καθώς και οφειλόμενα από υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, αποζημιώσεις κ.ά. Πριν από μέρες, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Εκτοτε, συγκεντρώνονται, καθημερινά, πάνω στο δρόμο και, περιοδικά, προχωρούν σε κλείσιμο της οδικής κυκλοφορίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΝΔ που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη δουλειά των εργατών για εκλογικό όφελός της - την παραμονή των ευρωεκλογών το έργο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός - δεν ασχολείται καν με το πρόβλημα που έχει ανακύψει. ΤΟ ΠΑΣΟΚ που έστειλε κάποιον βουλευτή του να δει τους εργάτες, επιχειρεί ν' αξιοποιήσει την αγανάκτησή τους προς ίδιο κομματικό όφελος. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες «έλαμψαν και πάλι διά της απουσίας τους».

ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στάθηκαν εξαρχής και συνεχώς στο πλευρό τους, στηρίζοντας, ενεργά και με κάθε μέσο, τον αγώνα τους. Στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος τους επισκέπτονται, καθημερινά, ενώ οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ ανέδειξαν το θέμα σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν Ερωτήσεις στη Βουλή, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΧΤΕΣ οι εργάτες είδαν τον αγώνα τους να δικαιώνεται πλήρως. Η εταιρεία «Εγνατία», που έχει την ευθύνη για το συνολικό έργο της Εγνατίας Οδού, ικανοποίησε, άμεσα, όλες τις διεκδικήσεις τους.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ της ΑΤΤΙΚΑΤ έμαθαν. Μόνο στη δύναμή τους μπορούν να στηρίζονται. Μόνο από τον αγώνα τους έχουν να κερδίσουν. Και κατάλαβαν. Το ΚΚΕ είναι το δικό τους κόμμα. Μόνο αυτό έχουν για ν' ακουμπούν. Μόνο σ' αυτό μπορούν να ελπίζουν...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ