Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Νέες τρομοκρατικές διώξεις

Αν θα ξανακάνουν απεργία ρωτούσε τους εργάτες ο εισαγγελέας...

Στη σύλληψη 21 εργαζομένων στα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ προχώρησε χτες το πρωί η Αστυνομία μετά από εισαγγελική εντολή, δίνοντας συνέχεια στην αυταρχική επίθεση που δέχεται ο δίκαιος αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και την τήρηση των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η Αστυνομία εξέδωσε μάλιστα ένταλμα σύλληψης και αναζητά τρεις ακόμη εργαζόμενους για να περάσουν από το τμήμα και την αυτόφωρη διαδικασία, παρά το ότι δεν ήταν παρόντες στη χτεσινή κατάληψη του εργοστασίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, που έδωσε την εντολή για τις συλλήψεις, έφτασε στο σημείο να ρωτά εργαζόμενους «για το αν θα ξανακάνουν απεργία» και για το «αν θα ξαναδιεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά τους»!

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο (οι προηγούμενες δύο ήταν στις 10/4 και 29/5) που οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή και δικαστικές διώξεις. Το νέο αυτό όργιο κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, μαρτυρά τη λυσσασμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της εργοδοσίας, των κρατικών μηχανισμών και της ταξικής δικαιοσύνης να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα για το μεροκάματο και τη δουλειά. Επιδιώκουν να κάμψουν, να τσακίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, οι οποίοι παρά το μπαράζ συλλήψεων, την προηγούμενη καταδικαστική/ τρομοκρατική απόφαση (ποινή φυλάκισης 4 μηνών σε 23 εργαζόμενους με αναστολή, με την κατασκευασμένη κατηγορία περί διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράνομης βίας, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου στις 11/4) εξακολουθούν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Τη νέα αυταρχική επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση και στο υπουργείο Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ