Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Επιχειρεί ξανά ανατροπές στο ωράριο

Μεθοδεύει τη λειτουργία των υπηρεσιών σε 24ωρη βάση καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες

Την ανατροπή και ελαστικοποίηση του ωραρίου των υπηρεσιών της επιχειρεί για δεύτερη φορά η Νομαρχιακή Αρχή Αθήνας (ΠΑΣΟΚ) με τη συνεργία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής (ΝΔ). Βάση των αντεργατικών σχεδιασμών αποτελούν παλαιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός αιτήθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών τη λειτουργία υπηρεσιών και Διευθύνσεων της Νομαρχίας σε 24ωρη βάση καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες. Η αίτηση της Νομαρχιακής Αρχής εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Χ. Μανιάτη. Η απόφαση αφορά τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολεοδομιών, Μεταφορών, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Καταναλωτή και υπαλλήλων από διαφορετικές υπηρεσίες που συμμετέχουν σε Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου. Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση υπήρξε και το 2007 που όμως δεν εφαρμόστηκε λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης ο νομάρχης ζήτησε από τις Διευθύνσεις Προστασίας Καταναλωτή να αποστείλουν «κατάσταση με τα ονόματα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο καθώς επίσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία θα μπορούμε να αναζητούμε». Δηλαδή, να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής 24 ώρες το 24ωρο ώστε να καλούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή για δουλειά!

Σε ανακοίνωσή τους, οι ταξικές δυνάμεις στο Σύλλογο Υπαλλήλων Νομαρχίας Αθήνας, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», καταγγέλλουν τη μεθόδευση της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, καλώντας τους εργαζόμενους να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της απόφασης και να παλέψουν για πλήρη, σταθερή εργασία, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο κτλ. Επισημαίνουν ακόμα ότι σήμερα οι επόπτες Δημόσιας Υγείας ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς μείωσης των μισθών τους, εργάζονται χωρίς πάγια οδοιπορικά, απογεύματα και βράδια χωρίς πρόσθετες αμοιβές και ασφαλιστικές κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ