Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικαιώθηκαν για αναδρομικά επιδόματα

Δικαιώθηκαν πρώην συμβασιούχοι από τον Αρειο Πάγο, καθώς το δικαστήριο τους επιδίκασε αναδρομικά για δύο χρόνια, την καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και επιδόματα αδείας.

Ειδικότερα, το Β2 Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμό 1259/2009 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Ταμείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΤΕΒΕ), νυν ΟΑΕΕ, που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (που δίκασε ως Εφετείο), με την οποία είχαν δικαιωθεί επιμελητές είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν από το ΤΕΒΕ το 1991 με συμβάσεις ενός έτους στην ειδικότητα του εισπράκτορα ασφαλιστικών εισφορών. Οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν διαδοχικά μέχρι το 1999, ενώ το 2000 μετατράπηκαν σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Στη συνέχεια οι πρώην συμβασιούχοι διεκδίκησαν δικαστικά την καταβολή δώρων και επιδόματος αδείας για τα έτη 1997-1998. Ο Αρειος Πάγος έκρινε ορθή τη δευτεροβάθμια απόφαση και δέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνταν αναδρομικά για δύο χρόνια τα επιδόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ