Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ
Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη

Το αποτέλεσμα της μάχης μάς αφορά όλους, τονίζουν συνδικάτα που καλούν σε έμπρακτη συμπαράσταση

Χαρακτηριστικά γενικευμένης απάντησης των εργαζομένων στη νέα βάρβαρη αντεργατική επίθεση που ετοιμάζει το μεγάλο κεφάλαιο παίρνει η 24ωρη πανοικοδομική απεργία στις 24 του Ιούνη. Οι περιοδείες συνεχίζονται καθημερινά, ενώ μέρα με τη μέρα, σωματεία και ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο για την επιτυχία της απεργίας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Στη Ζάκυνθο, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Την αλληλεγγύη της στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). «Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη στο δρόμο της εργατικής αντεπίθεσης είναι η απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου στη χώρα μας», υπογραμμίζει η ΟΕΚΙΔΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών καλεί τους εργαζόμενους στο γάλα, στα ποτά, στα τρόφιμα και τα σωματεία - μέλη της να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους οικοδόμους και να συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην επιτυχία της απεργίας.

«Είμαστε δίπλα στους οικοδόμους για την επιτυχία της απεργίας τους. Είναι και δικός μας αυτός ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία και μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ