Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις νέες διώξεις στα Σφαγεία

Στα πλαίσια της λογικής του «τετελεσμένου εγκλήματος» η καταδίκη των 20 εργαζομένων

Τη νέα προκλητική δίωξη σε βάρος των 20 εργαζομένων στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου» από την ταξική δικαιοσύνη, η οποία επέβαλε ποινές φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη δουλειά και το μεροκάματο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

«Πρόκειται, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για εξόφθαλμη τρομοκρατική καταδίκη με συγκεκριμένη στόχευση την κάμψη του αγώνα των εργατών, που μήνες τώρα δίνουν αγώνα για το μεροκάματο, ενάντια στην ασυδοσία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που επιδιώκει και με τον "πρόθυμο ζήλο" της δικαιοσύνης να τους υποχρεώσει να σκύψουν το κεφάλι. Ζητώντας να μη δουλεύουν με τη σύμβαση του σωματείου τους, αλλά να αποδεχτούν να υπογράψουν εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Και τονίζει: «Η ταξική δικαιοσύνη συνεχίζει στη "γραμμή" της αντίληψης Σανιδά, ότι δηλαδή η συνδικαλιστική δράση αποτελεί τετελεσμένο έγκλημα, νομιμοποιεί την εργοδοτική ασυδοσία, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει πιθανές νομικές παραλείψεις από την πλευρά του φορέα των "Βιομηχανικών Σφαγείων" (ΕΑΣ Αγρινίου) να εποινικιάσει σε ιδιώτη τα σφαγεία που φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Κλείνει τα μάτια σε εργατικά "ατυχήματα" - εγκλήματα - όπως αυτό που πρόσφατα συνέβη με εργάτη στην κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Κρατά στα συρτάρια τις μηνύσεις εργατριών καθαριστριών για παρακράτηση μισθών από τα δουλεμπορικά γραφεία, μήνες τώρα. Οπως επίσης και άλλες περιπτώσεις που αφορά τα δικαιώματα των εργατών».

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως για να περάσει η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που χαράζει η ΕΕ μαζί με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, θα ενταθεί η επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την καταστολή και τα χτυπήματα στη συνδικαλιστή δράση. Θα προωθηθεί ο λεγόμενος κοινωνικός εταιρισμός για τη χειραγώγηση της εργατικής τάξης μέσω των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του νόμου σε γενικό συναγερμό - ξεσηκωμό. Σε συσπείρωση και δράση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε αντεπίθεση και σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ