Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΕΚ
Νέος οικονομικός στραγγαλισμός

Αναθέτει στον Οργανισμό να χτίσει το Μεσογειακό Χωριό στο Βόλο, για να εξυπηρετηθούν οι κερδοσκοπικές ανάγκες των πολυεθνικών που εμπλέκονται στους Μεσογειακούς Αγώνες

Σε έργα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου διοχετεύονται για ακόμα μια φορά τα χρήματα των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να αναλάβει την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στο Βόλο, για τις ανάγκες των Μεσογειακών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2013.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει ότι από τους Μεσογειακούς Αγώνες είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν οι διάφοροι ατζέντηδες, οι εταιρείες φύλαξης, οι εταιρείες που θα έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι διαφημιστικές εταιρίες, και όλοι όσοι θα είναι στο κύκλωμα εξυπηρέτησης και διεξαγωγής των αγώνων. Σε ό,τι αφορά τη δικαιολογία που προβάλλουν ότι τα σπίτια μετά τους αγώνες θα δοθούν στους δικαιούχους, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «το ζήτημα είναι πόσο θα στοιχίσει το τετραγωνικό μέτρο, πόσο θα πληρώσουν οι δικαιούχοι το διαμέρισμα, πόσο πίσω θα πάει το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού, πόσο πίσω θα πάει τους δικαιούχους που περιμένουν να πάρουν σπίτι». Το σίγουρο είναι, προσθέτει, ότι και το Μεσογειακό Χωριό θα στοιχίσει πολλαπλάσια από ό,τι στοιχίζουν οι κατοικίες που κατασκευάζει για τους δικαιούχους για τους ίδιους λόγους που το κατασκευαστικό κόστος του Ολυμπιακού Χωριού εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί την Κυβέρνηση: Να απαλλάξει τον Οργανισμό από αυτόν τον οικονομικό στραγγαλισμό. Να κατασκευάσει το Μεσογειακό Χωριό από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και όλων αυτών που θα κερδοφορήσουν από τους Μεσογειακούς Αγώνες. Να ενισχύσει το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των δικαιούχων με φτηνή και καλή κατοικία. Να σταματήσει ο ΟΕΚ να στέλνει πελάτες στις τράπεζες. Να δίνει δάνεια από δικά του κεφάλαια, και στο ύψος της αξίας της κατοικίας. Να αυξηθεί η εισφορά των εργοδοτών στο 1,5%. Να αυξηθεί η εισφορά του κράτους. Να σταματήσει η κατασπατάληση των χρημάτων των εργαζομένων, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τις κατασκευαστικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ