Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στους ιμπεριαλιστές

Μάχη ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση των ταξικών αγώνων ενάντια στην προσπάθεια των μεγαλοξενοδόχων να φορτώσουν στο όνομα της οικονομικής κρίσης νέα βάρη στις πλάτες τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην ασυδοσία του τουριστικού κεφαλαίου, διεκδικώντας για πρώτη φορά την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους αποτελεί η σημερινή 24ωρη απεργιακή μάχη που δίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, με απόφαση του κλαδικού τους σωματείου.

Δυναμώνοντας τις φωνές τους οι απεργοί ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τον υπόλοιπο κερκυραϊκό λαό και συγκεντρώνονται στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο, όπου θα ξεκινήσει το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Κέρκυρας, ενάντια στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Τη δύναμη της συλλογικής πάλης που έρχεται να ενισχύσει η σημερινή απεργία αποδεικνύουν τα βήματα που ήδη καταγράφουν οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, όπως η αποτροπή απολύσεων π.χ. στο ξενοδοχείο «ΣΑΝ ΣΑΙΝ» όπου ανακλήθηκαν οι 19 από τις 24 απολύσεις, η καταβολή δεδουλευμένων που χρωστούσε η εργοδοσία, όπως στο «ΜΙΡΑΜΑΡΕ», «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» κ.ά. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι με τη σημερινή απεργία διεκδικούν 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, διευρύνουν τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τη στυγνή εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων. Αντιδρούν στις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες που τους επιφυλάσσει ο τελευταίος αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς στα τέλη του Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) και οι 12.500 περίπου έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από τις ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένες υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Τη σημερινή απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας τους είναι δίκαιος και σίγουρα θα είναι νικηφόρος». Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, γιατί είναι και δικός τους αγώνας. «Η νίκη είναι και δική τους. Είναι νίκη της εργατικής τάξης, όπως ήταν και των εργαζομένων του Καζίνο, της Ζώνης του Περάματος και κάθε μικρή και μεγάλη της τάξης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ