Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Χρησιμοποιούν επικίνδυνα φορτηγά

Το όργιο αυθαιρεσίας που επικρατεί στα κάτεργα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία επιβεβαιώνεται μέσα από νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια μετά από τη δράση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Η εταιρεία «ΔΟΜΥΛΙΚΟ» που έχει πάρει εργολαβία στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ χρησιμοποιεί για τη μεταφορά των αδρανών υλικών φορτηγά που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας, είναι ανασφάλιστα, δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ και δεν έχουν κάρτα ελέγχου καυσαερίων. Εξαιτίας αυτής της αθλιότητας, οι οδηγοί που κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα φορτηγά έχουν «φορτωθεί» με πρόστιμα από την Τροχαία που ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.500 ευρώ. Στο μεταξύ πολλοί από τους οδηγούς δουλεύουν ανασφάλιστοι, ενώ δεν πληρώνονται τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και την εργασία τα Σαββατοκύριακα.

Ο εργολάβος, όταν ορισμένοι οδηγοί άρχισαν να αντιδρούν και να αρνούνται να οδηγήσουν τα φορτηγά «φαντάσματα», αποφάσισε να φέρει «απεργοσπάστες» για να συνεχίσει να τα κυκλοφορεί.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Οδηγών (ΠΟΣΕΜ) του Σωματείου Οδηγών Κοζάνης και του Σωματείου Εργαζομένων Ενέργειας κατήγγειλαν το όργιο αυθαιρεσίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην Τροχαία και στη ΔΕΗ, η οποία μόνο για λίγες ώρες έδειξε να ενοχλείται. Η ΔΕΗ αποκαλύπτει με την τακτική της ότι επικροτεί τις κομπίνες που γίνονται από τους εργολάβους, ενώ χρόνια τώρα ενισχύει το καθεστώς των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, προφανώς για να μπορεί και η ίδια να εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος στις εργολαβίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ