Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Οσο υπάρχουν πέτρες...

Μήνυμα συμπαράστασης και αγώνα στη νεανική συγκέντρωση στην Αθήνα

Οι νέοι της Αθήνας έδωσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και του αγώνα
Οι νέοι της Αθήνας έδωσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και του αγώνα
«Τα όνειρά μας είναι ακόμα ζωντανά. Η εξέγερση της πέτρας θα συντρίψει την αλαζονεία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής». Ηταν η προειδοποίηση που έστειλαν εκατοντάδες νέοι σε Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Ευρωπαίους και κεντροαριστερούς. Ηταν το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλαν δεκάδες Παλαιστίνιοι στους συμπατριώτες τους, τους «πολεμιστές της πέτρας». Ηταν, όμως, και οι μνήμες δεκάδων Κούρδων, που ζωντάνεψαν και κραύγαζαν για τη δική τους πατρίδα. Χτες ήταν όλοι εκεί. Στο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού που έδωσε η ΚΝΕ, το απόγευμα, στα Προπύλαια.

«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», έγραφε το κεντρικό πανό της διαδήλωσης και πίσω από αυτό Ελληνες, φοιτητές της «Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας», Κούρδοι, δίπλα ο ένας στον άλλον, ενωμένοι. «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών». Το πρώτο σύνθημα ηχεί στους δρόμους της πόλης και η πορεία ξεκινάει δυναμικά. «Εχουμε δικαίωμα να ζούμε σε πατρίδες, δεν είναι οι λαοί στόχος για οβίδες», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ο πρώτος σταθμός είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα συνθήματα δυναμώνουν ακόμα περισσότερο: «Πίσω από τον Μπάρακ βρίσκονται μαζί, ΝΑΤΟ, Ευρωπαίοι, Κεντροαριστεροί». «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», φωνάζουν οι διαδηλωτές και ξεκινούν για τον επόμενο και τελευταίο σταθμό, την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σταθμός, που για άλλη μια φορά, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να τον περιφρουρήσει με άρτια εξοπλισμένους άνδρες, με προτεταμένες τις ασπίδες των ΜΑΤ και κλούβες της Αστυνομίας. Οι λέξεις παίρνουν φωτιά, οι γροθιές σφίγγονται και υψώνονται.

«Αυτά που γίνονται σήμερα στην Παλαιστίνη, χτες στη Γιουγκοσλαβία είναι πιθανά σκηνές από ταινία προσεχώς που ίσως να δούμε και στη χώρα μας», επισήμανε ο Νίκος Σερετάκης μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, προς τους διαδηλωτές έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και καταδίκασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που νίπτει τας χείρας της απέναντι στο έγκλημα που γίνεται στην Παλαιστίνη». Τα συνθήματα «πέφτουν βροχή». «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών», «Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αμερικάνος δε θα μείνει».

Μαζί με αυτά ακούγονται παλαιστινιακά τραγούδια και συνθήματα. Κάποια κεριά ανάβουν στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών παιδιών της Παλαιστίνης, της Γιουγκοσλαβίας, στη μνήμη των παιδιών που έπεσαν για την ελευθερία πριν καν τη γνωρίσουν.

Το ραντεβού θα ανανεώνεται συνεχώς. Οσο οι Ευρωαμερικανοί δολοφόνοι θα πριμοδοτούν εγκληματίες, όσο οι «κεντροαριστεροί» θα συναινούν στο έγκλημα, «κρατώντας ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα». Το ραντεβού θα ανανεώνεται διαρκώς. Οσο θα συνεχίζεται ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Οσο υπάρχουν πέτρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ