Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Μαχητική η απεργιακή διαδήλωση

Με συνθήματα, όπως «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον ταξικό αγώνα βρίσκονται οι λύσεις» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», πορεύτηκαν οι απεργοί

Η απεργιακή πορεία ανεβαίνει την Ακαδημίας
Η απεργιακή πορεία ανεβαίνει την Ακαδημίας
Γύρω στις 10 το πρωί απεργοί που από το ξημέρωμα έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη της περιφρούρησης αρχίζουν να φτάνουν στο αγωνιστικό ραντεβού τους στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα, η μάχη της περιφρούρησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα έξω από τις πύλες των εργοστασίων.

Την εικόνα από τους «νεκρούς» χώρους και τη συντονισμένη μάχη της περιφρούρησης μεταφέρει από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας, Γιάννης Τασιούλας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι για τους εργαζόμενους «ο συντονισμός της δράσης, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος που θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα».

Ακολουθεί δυναμική πορεία με παλμό και συνθήματα καθ' όλη τη διάρκειά της. Πρώτη στάση των απεργών τα γραφεία της Ενωσης των κατασκευαστών, στην οδό Πινδάρου. Σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές, οι εργοδότες λένε ότι δεν έχουν συνεννοηθεί και θα καταθέσουν πρόταση για τη ΣΣΕ τις επόμενες μέρες.

«Οι εργοδότες σαφώς και έχουν συνεννοηθεί. Εχουν συνεννοηθεί με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και όλους αυτούς που θέλουν την υποταγή της εργατικής τάξης», σημειώνει ο Γ. Πάσουλας, πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση. «Απαντάμε στους εργοδότες ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», συμπληρώνει.

Επόμενος σταθμός, τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου γίνεται συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών με εκπροσώπους του Συνδέσμου. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα που είχαν καταθέσει μόλις λίγο νωρίτερα οι βιομήχανοι (που τις προηγούμενες μέρες αρνούνταν), πιεσμένοι από την αγωνιστική κλιμάκωση. Οι εργοδότες χαρακτήρισαν «υπερβολικά» τα αιτήματα των εργαζομένων και ορίστηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ