Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιδόματα αδείας και διακοπών δικαιούνται και οι περιστασιακά εργαζόμενοι

Μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας δικαιούνται και οι περιστασιακά εργαζόμενοι, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι δικαστές έκριναν ότι οι περιστασιακά εργαζόμενοι μισθωτοί, μετά από τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών συνεχόμενης απασχόλησης στην ίδια επιχείρηση, για κάθε μήνα απασχόλησης από την ημέρα της πρόσληψής τους, δικαιούνται άδεια με αποδοχές ίσες με το 1/12 του επιδόματος αδείας που προβλέπεται από το νόμο.

Στις περιπτώσεις που η εποχιακή απασχόληση λήξει πριν τη συμπλήρωση του δωδεκάμηνου, οι εργαζόμενοι δικαιούνται δύο ημερομίσθια για κάθε μήνα απασχόλησής τους.

Στην απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι για την καταβολή Δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά αρκεί η παροχή «διαλείπουσας ή έστω εκ περιτροπής εργασίας».

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε σερβιτόρα, η οποία δεν είχε υπογράψει καμιά σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του μπαρ όπου δούλευε περιστασιακά στην Πάτρα. Ο Αρειος Πάγος παρέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Πάτρας για να εκδικαστεί εκ νέου με άλλη σύνθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ