Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Μπαίνουν στη δεύτερη βδομάδα της επίσχεσης

Συνεχίζουν, παρά τις πολύμορφες εργοδοτικές πιέσεις

Την ενότητα και την αγωνιστική τους επιμονή αντιπαραθέτουν στις εκφοβιστικές και διασπαστικές πρακτικές της εργοδοσίας οι εργάτες της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στα Γιάννενα, που συνεχίζουν ανυποχώρητα εδώ και δυο βδομάδες περίπου τη μάχη για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων Μάη και Ιούνη που οφείλει η εργοδοσία.

Οι 55 περίπου Ελληνες και μετανάστες εργάτες, γυναίκες και άνδρες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 26/6, ενώ πριν είχαν προηγηθεί για 6 μέρες 4ωρες στάσεις εργασίας. Περιφρουρούν καθημερινά μπροστά από τις πύλες του εργοστασίου τον αγώνα τους. Δεν υποκύπτουν στις πιέσεις που ασκεί με διάφορους τρόπους η εργοδοσία η οποία προσπαθεί να τους διασπάσει. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, πλήρωσε, έναντι, τους μισούς περίπου εργαζόμενους, ενώ δε δίστασε ακόμα και να αρχίσει να τους παίρνει τηλέφωνα, παρακινώντας τους να μην ακολουθούν το ΠΑΜΕ και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παρ' όλ' αυτά, οι εργάτες συνεχίζουν ενωμένοι την πάλη τους, με συμπαραστάτες το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και το ΠΑΜΕ. Τις προηγούμενες μέρες εμπόδισαν και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που επιχειρήθηκε να στηθούν για να φύγουν τα εμπορεύματα της επιχείρησης με τη μεταφορά εργατών από άλλες επιχειρήσεις. Σημαντικό εφόδιο στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι έχουν, άλλωστε, την πείρα από τον αντίστοιχο πολυήμερο αγώνα που έδωσαν στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ