Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εμπορευματοποιούν τον ανθρώπινο πόνο

Καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής για παράνομες ιδιωτικές κλινικές δήθεν απεξάρτησης

Δεκάδες παράνομες ιδιωτικές κλινικές και καρικατούρες ξενώνων απεξάρτησης λειτουργούν σε όλη τη χώρα εμπορευματοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία των οικογενειών να γλιτώσουν τα παιδιά τους απ' τα ναρκωτικά και το θάνατο, επισημάνθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Στις κλινικές που προσφέρουν αμφιλεγόμενης ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας προγράμματα, ενώ οι οικογένειες πληρώνουν από 2.000 έως και 5.000 ευρώ το μήνα. Στα περισσότερα απ' αυτά τα προγράμματα χορηγούνται στους «πελάτες» φάρμακα, χωρίς παρακολούθηση ή οδηγία γιατρού.

Πρόσφατα το παράρτημα του ΕΣΥΝ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τη λειτουργία παράνομων προγραμμάτων «απεξάρτησης», με χαρακτηριστική την περίπτωση ιδιωτικού παράνομου προγράμματος στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει κατηγορηθεί για εμπορία ναρκωτικών. Το πρόγραμμα έκλεισε δύο φορές, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί. Ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν προγράμματα «απεξάρτησης» από αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες, διαφημίζοντας τα προγράμματά τους και στο Διαδίκτυο! Επίσης καταγγέλθηκε η λειτουργία 6 - 7 «ξενώνων απεξάρτησης» (μονοκατοικίες ή οροφοδιαμερίσματα δυναμικότητας 15 - 20 κλινών), ιδιοκτησίας κύρια πρώην χρηστών, μελών - κατά δήλωσή τους - των Ανώνυμων Τοξικομανών.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση ανέχεται την ύπαρξη και λειτουργία παράνομων ιδιωτικών κλινικών, στοχεύοντας στο να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, που στη συνέχεια θα επιχειρήσει να τα νομιμοποιήσει με τη μορφή προεδρικών διαταγμάτων», υπογράμμισε η Πανελλαδική Συντονιστική.

Ακόμα και σκλαβοπάζαρα!

Ανατριχιαστική ήταν και η καταγγελία που έκανε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, ότι και στην Ελλάδα, για περισσότερα από δέκα χρόνια δραστηριοποιείται διεθνής οργάνωση, που προσφέρει δωρεάν απεξάρτηση σε νέους ανθρώπους με την υποχρέωση να δουλεύουν δωρεάν, όπου οι υπεύθυνοι του προγράμματος θελήσουν. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι οι άνθρωποι αυτοί γίνονται όμηροι ενός σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, αφού «νοικιάζονται» σε εργοδότες και δουλεύουν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ σε εργοστάσια, χωράφια και άλλους χώρους δουλειάς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ