Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Συνάντηση με βουλευτή της σιιτικής «Χεζμπολάχ» είχε, χθες, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, συνεχίζοντας την «αλλαγή πλεύσης» που ακολουθούν, τους τελευταίους μήνες, η ΕΕ, αλλά και ξεχωριστές ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ανοίγοντας «δίαυλο διαλόγου» με την οργάνωση.

ΤΟΚΙΟ.-- Ανω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεις χρειάζεται, το αργότερο σε έξι χρόνια, η ιρακινή πετρελαϊκή βιομηχανία, υποστήριξε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. Ο Χουσεΐν αλ Σαχριστάνι τόνισε ότι στόχος είναι η παραγωγή αργού πετρελαίου, μέσα στην 6ετία, να φτάσει τα 6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από 2,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Σταμάτησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του Airbus 330 της μοιραίας πτήσης 447 της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό στις αρχές Ιούνη, δύο ειδικά εξοπλισμένα αμερικανικά πλοία, μετά από την αποτυχία των ερευνών. Στην περιοχή παραμένει ειδικά εξοπλισμένο γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο που συνεχίζει τις έρευνες.

Λ' ΑΚΟΥΙΛΑ.-- Την «ισχυρή σχέση» μεταξύ των χωρών τους και το στόχο να γίνει «ισχυρότερη», επαναβεβαίωσαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου της G8. Σε διάλειμμα των εργασιών της ίδιας Συνόδου, ο Καντάφι αντάλλαξε χειραψία και με τον Μπαράκ Ομπάμα, καταγράφοντας, έτσι, την πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει μεταξύ του Λίβυου ηγέτη και ενός Αμερικανού Προέδρου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανία είναι διατεθειμένη να περιορίσει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών της, με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη από την Τεχεράνη και τη Βόρεια Κορέα των πυρηνικών τους φιλοδοξιών, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου της G8 στην Ιταλία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών μέτρων αναλόγως με αυτά που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλου του Ποδοσφαίρου, το 2006, συμφώνησαν οι ομοσπονδιακές και κρατιδιακές αρχές ενόψει των εκλογών του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ