Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ολοι στη σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς καμιά καθυστέρηση
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, χωρίς καμιά καθυστέρηση
Με στόχο την ανάπτυξη κοινής δράσης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στις ανατροπές που προωθούνται σε Υγεία - Πρόνοια και Ασφάλιση, πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη, η σύσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Στην πλατιά σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), καλούνται να συμμετάσχουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, γυναικείες Οργανώσεις και Οργανώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Την ώρα που επιταχύνεται η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και μαζί με την Υγεία και Πρόνοια παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο ως νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν στην προώθηση της κοινής δράσης όλων όσοι πλήττονται από την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής - αντιασφαλιστικής επίθεσης, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων, λαϊκών αναγκών. «Η κοινή δράση είναι αναγκαία γιατί κοινός είναι και ο αντίπαλος, το μεγάλο κεφάλαιο και η πολιτική που το υπηρετεί, όπως εκφράζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν πεδίο επιχειρηματικότητας το χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης. Μεταφέρονται κεφάλαια από αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και για να βγάλουν περισσότερα κέρδη αυτές που εμπλέκονται», σημειώνει στον «Ρ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας Π. Γαλανόπουλος, σχετικά με τη συμμετοχή των σωματείων των ΕΒΕ στη σύσκεψη.

«Οι περικοπές στην Υγεία και στην Ασφάλιση είναι γενικές. Πρόκειται για μια ενιαία πολιτική που εφαρμόζεται και για τους εργαζόμενους και για τους αυτοαπασχολούμενους. Με τα νέα μέτρα αναμένονται νέες περικοπές, καθώς θα μπαίνουν όρια στις δαπάνες υγείας για κάθε ασφαλισμένο. Εμείς αντιμετωπίζουμε ήδη μια μεγάλη υποβάθμιση στις παροχές και στην περίθαλψη, δεν έχουμε καν οδοντιατρική κάλυψη. Οι συνταξιούχοι μας καλύπτονται από την υποδομή του ΙΚΑ και είναι άμεση η επίδραση των νέων μέτρων. Με το Ταμείο μας υπερχρεωμένο - ακόμη και οι συντάξεις καλύπτονται με το "σταγονόμετρο" από την κυβέρνηση - αναγκαζόμαστε να στρεφόμαστε στην ιδιωτική ασφάλιση με μεγάλο κόστος, όπως και στην ιδιωτική περίθαλψη. Την ίδια ώρα, υποβαθμίζεται γενικότερα το δημόσιο σύστημα Υγείας. Πρέπει να αντιδράσουμε», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ