Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΜΕΤΚΑ» - ΒΟΛΟΣ
Επιχείρηση φίμωσης των ταξικών δυνάμεων

Με το πρόσχημα ότι οι χώροι όπου βρίσκονται οι πίνακες ανακοινώσεων είναι ιδιωτικοί, η διεύθυνση της «ΜΕΤΚΑ», στο Βόλο κατέβασε ανακοινώσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», προσπαθώντας να παρεμποδίσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ίδιους πίνακες εδώ και δεκαετίες αναρτώνται ανακοινώσεις του εργοστασιακού σωματείου, της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΠΟΕΜ. Η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι οι ανακοινώσεις του Συνδικάτου πρέπει να αναρτώνται, με τη συναίνεση της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) σε «ειδικό πίνακα» - στα γραφεία του σωματείου - που έχει συμφωνηθεί μαζί της.

Η γαλαζοπράσινη διοίκηση του εργοστασιακού σωματείου τάχθηκε στο πλευρό της εργοδοσίας, καθώς με ανακοίνωσή της επιτίθεται ενάντια στην ταξική διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου, ισχυριζόμενη προκλητικά ότι «σκοπός των σχολίων και των ψιθύρων αυτών είναι η αναίτια πρόκληση ενδοεργοστασιακής έντασης, με τη διαστρέβλωση, απλών και αυτονόητων διαδικαστικών αναφορών που υπήρξαν στην ανακοίνωση της επιχείρησης...».

Καταγγέλλοντας την αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας, το Συνδικάτο Μετάλλου εξέδωσε ανακοίνωση που μοίρασε πλατιά στους εργάτες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της εργοδοσίας όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά αντίθετα μας ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο γιατί μας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ