Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΑΘ
Λεία σε ιδιώτες και εργολάβους

Την αντικατάσταση των οκτώ συνεργείων που ασχολούνται με την επιδιόρθωση βλαβών από ένα, αποφάσισε χτες η διοίκηση της Επιχείρησης

Λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (49% σε ιδιώτες), το ΔΣ εντείνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και σε βάρος των καταναλωτών, παραβιάζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κανονισμό λειτουργίας της επιχείρησης. Το ΔΣ αποφάσισε τη διάλυση των 8 περιφερειακών συνεργείων του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάστασή τους, από 1η Αυγούστου, από ένα συνεργείο το οποίο θα εγκατασταθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα απασχολεί 70 εργαζόμενους. Με την απόφαση αυτή η ΕΥΑΘ ΑΕ ουσιαστικά υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές - όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι - ενώ παράλληλα καταργεί δικά τους επιδόματα.

Τα 8 συνεργεία είναι εγκατεστημένα στο κέντρο και την περιφέρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των συνοικιών γρήγορα. Συγκεκριμένα, συνεργεία υπάρχουν σήμερα σε Εύοσμο, Σταυρούπολη, Συκιές, Πανόραμα, Καλαμαριά, Σαράντα Εκκλησιές, Τούμπα και Αγιο Ελευθέριο. Υπάρχει έτσι η δυνατότητα ταχύτερης εξυπηρέτησης σε περιπτώσεις προβλημάτων και βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Με την απόφαση δημιουργίας ενός «υπερσυνεργείου», θα προκύψουν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς οι αποστάσεις και μόνο που θα χρειάζεται να διανύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι να είναι μεγάλες.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο η ΕΥΑΘ αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο για είσοδο των εργολάβων και σε αυτό τον τομέα. Αφού όπως εξηγούν, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει επίκληση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών ώστε να προχωρήσει η ανάθεση και αυτών των έργων σε εργολάβους.

Η λειτουργία των 8 συνεργείων περιλαμβάνεται ως όρος της ΣΣΕ. Με την καταστρατήγηση της Σύμβασης οι εργαζόμενοι θα χάσουν αμέσως, από τα επιδόματα που λάμβαναν, τουλάχιστον 350-400 ευρώ το μήνα.

Στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν αναμένεται να αποφασίσουν τις μορφές δράσης που θα ακολουθήσουν και για απόκρουση της επίθεσης στη ΣΣΕ συνδυασμένα με την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ