Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα 700 έφτασαν τα θύματα διεθνώς

ΓΕΝΕΥΗ.--

Πάνω από 700 θάνατοι έχουν σημειωθεί από τον ιό της νέας γρίπης Α (H1N1) σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός ισχυρίζεται ότι σκέφτεται τρόπους ώστε οι χώρες, εξετάζοντας η κάθε μια τα καταλληλότερα μέτρα, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα το φθινόπωρο όταν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι και οι μαθητές - φοιτητές από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ανάμεσα στα μέτρα εξετάζεται και το κλείσιμο ή η καθυστερημένη έναρξη των σχολείων.

Πάντως το «Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και Ελεγχο Ασθενειών» (ECDC) με έδρα την Στοκχόλμη ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως υπάρχουν πάνω από 2.300 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο παγκοσμίως σε σχεδόν 140.000.

Στο μεταξύ, το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α επιβεβαιώθηκε χτες στην Αλβανία, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας Ανίλα Γκόντο, η οποία πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη οκτώ πιθανές περιπτώσεις. Οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ανάμεσα στις πιθανές περιπτώσεις βρίσκονται Αλβανοί οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν στην Αλβανία.

Τέλος, με επιφύλαξη υποδέχθηκαν οι βρετανικές αρχές τη μελέτη ειδικών που πρόκειται να δημοσιευθεί στο τεύχος Αυγούστου της ιατρικής επιθεώρησης «The Lancet» που εκτιμούν ότι το να κλείσουν τα σχολεία και να περιορισθούν οι μαθητές στο σπίτι θα συνέβαλε στη μείωση των κρουσμάτων κατά 40% και θα επιβράδυνε τη μετάδοσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ