Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνεχίζουν με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη

Συλλαλητήριο συμπαράστασης διοργανώνουν αύριο το κλαδικό σωματείο και το ΠΑΜΕ

Με κυρίαρχα στοιχεία την ενότητα, την αποφασιστικότητα, αλλά και τη συμπαράσταση από εργαζόμενους άλλων ξενοδοχείων, οι πάνω από 100 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» της Κέρκυρας συνεχίζουν σταθερά και ανυποχώρητα το δίκαιο αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστά η εργοδοσία, ακόμα και από την περσινή σεζόν.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για έβδομη σήμερα μέρα, αποφάσισαν χτες σε νέα Γενική τους Συνέλευση τη συνέχιση των κινητοποιήσεων απαντώντας αγωνιστικά και στις προκλήσεις της εργοδοσίας που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και τους συνδικαλιστές του ταξικού σωματείου. Η έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα εκφράστηκε και χτες από εργαζόμενους άλλων ξενοδοχείων του νησιού, όπως των «ΜΙΡΑΜΑΡΕ», «ΜΑΡΜΠΕΛΑ», «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ», οι οποίοι απείχαν για δύο ώρες από την εργασία τους και κατέφθασαν με τις στολές τους στο χώρο της κινητοποίησης. Την ίδια στιγμή, την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη από όλους τους κλάδους αναδεικνύει και το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στη Νομαρχία.

Χαιρετίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο συγκεκριμένος αγώνας δίνει την πρέπουσα απάντηση απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, οι οποίες δίνουν αέρα στα πανιά της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας θυσιάζοντας τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο όνομα της εξασφάλισης των κερδών της. Κι όλα αυτά την ώρα που προκλητικά στηρίζονται οι μεγαλοξενοδόχοι με πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής κρίσης». «Ο αγώνας των εργαζομένων στο "Ακτή Μεσογγή" είναι αγώνας κάθε ξενοδοχοϋπαλλήλου, κάθε εργαζόμενου της Κέρκυρας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η εργοδοσία με τις πλάτες κρατικών, πολιτικών και τοπικών μηχανισμών», καταλήγει η ΝΕ.

Απλήρωτοι για μήνες στην Κρήτη

Απλήρωτοι μένουν για τον Ιούνη οι εργαζόμενοι στο «MINOS PALACE» στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο «MINOS IMPERIAL», στη Μίλατο, έχουν να πληρωθούν εδώ και 2,5 μήνες. Τα παραπάνω καταγγέλλει η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, που με ανακοίνωσή της απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τονίζει πως η παρουσία του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, με πιο δυναμικό τρόπο. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ παλεύοντας για τα συμφέροντα της τάξης τους γιατί μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη θα κατακτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παιχνίδια στις πλάτες τους (2010-03-11 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση (2009-06-17 00:00:00.0)
Στο πόδι οι εργαζόμενοι από 30 χώρους δουλειάς! (2008-09-17 00:00:00.0)
Κανείς στη δουλιά στις 15 και 16 Ιούλη (2006-07-13 00:00:00.0)
Θετικά μηνύματα για συμμετοχή στην απεργία (2004-09-15 00:00:00.0)
Χωρίς γιατρούς! (1996-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ