Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ολοι αύριο στη μάχη της απεργίας

Οπλισμένοι με τη δύναμή τους από την προηγούμενη απεργία, με την ταξική αλληλεγγύη και το δίκιο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους, ρίχνονται στη μάχη οι εργάτες

Οι εργάτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Το μήνυμα που έστειλε η κινητοποίηση (φωτ.) στις 8 Ιούλη στέλνει και η αυριανή απεργία
Οι εργάτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Το μήνυμα που έστειλε η κινητοποίηση (φωτ.) στις 8 Ιούλη στέλνει και η αυριανή απεργία
Στην τελική ευθεία, με ένταση της δράσης για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων, που έχει κηρύξει η ταξική Ομοσπονδία τους, με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και για την περιφρούρησή της, βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Η δύναμη, άλλωστε, που έχουν οι ίδιοι οι εργάτες, και που πολλαπλασιάζεται από την ταξική αλληλεγγύη, και η πάλη στη γραμμή διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους - δύναμη που ανέδειξε και η απεργία της 8ης Ιούλη - αποτυπώθηκε και στις διαπραγματεύσεις που χτες οδήγησαν σε συμφωνία για την υπογραφή σύμβασης στις επιχειρήσεις Οινοποιίας - Ζυθοποιίας - Αναψυκτικών και Εμφιαλωμένων νερών. Κάτω από την πίεση που ασκούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαθέσεις των εργαζομένων, οι εργοδότες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την αρχική τους θέση (αυξήσεις 1,8% από 1/5) και να συμφωνήσουν για αυξήσεις 2,5% από 1/1 και 3% από 1/9 (σήμερα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις υπόλοιπες τρεις συμβάσεις στον κλάδο). Την ίδια στιγμή, χωρίς κανέναν εφησυχασμό και με στόχο να μην πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους. Εχοντας καθαρό ότι μόνο η αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων, μέσα από τις γραμμές της ταξικής τους Ομοσπονδίας, μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας.

Τον αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). «Οι μεγάλες βιομηχανίες αξιοποιούν την κρίση και εκμεταλλεύονται διπλά, και τους κτηνοτρόφους αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους, και τους εργαζόμενους με χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Τώρα προσπαθούν να μετακυλήσουν την κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των αγροτών - κτηνοτρόφων», τονίζει η ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας πως «είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση εργαζομένων - αγροτών και άλλων λαϊκών στρωμάτων κόντρα στην ασυδοσία των βιομηχάνων, με κοινούς στόχους και αιτήματα».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, δηλώνει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των απεργών του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που απασχολεί ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό γυναικών. «Ο επίμονος και συνεχής αγώνας τους ατσαλώνει και τους άλλους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει.

Εξάλλου, σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς, έχει καλέσει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι η πάλη των εργατών του συγκεκριμένου κλάδου είναι πάλη όλης της εργατικής τάξης.

Στο δρόμο και οι λογιστές

Στο δρόμο κατεβαίνουν αύριο και οι λογιστές, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας (ΠΟΛ), οι λογιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27) και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά (2018-03-29 00:00:00.0)
Απεργία στις 20 Ιούλη για κλαδική σύμβαση (2011-07-14 00:00:00.0)
Κλιμάκωση με νέα απεργία (2011-07-12 00:00:00.0)
Ταξική νίκη η υπογραφή της σύμβασης (2009-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ