Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς γιατρούς!

Δυο μήνες χωρίς γιατρούς βρίσκονται οι 10.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εδώ και δύο μήνες οι 10.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας,που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), βρίσκονται χωρίς γιατρούς,αφού οι τελευταίοι διέκοψαν τις συμβάσεις τους με το Ταμείο, χωρίς ωστόσο να τις καταγγείλουν, διεκδικώντας την πρόσληψη 16 ακόμα συναδέλφων τους.

Τα προβλήματα του ΤΑΞΥ - που σημειώνεται ότι παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές - απασχόλησαν χτες το ΔΣ του Ταμείου, το οποίο σε συνεδρίασή του, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας και της Ρόδου,αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Η Τζ. Αρμένη,γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας,καταγγέλλει ότι δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Κέρκυρα. Η μειωμένη τουριστική κίνηση και η συρρίκνωση της τουριστικής σεζόν, από 6 σε 3 μήνες,ήταν η ευκαιρία των εργοδοτών για να αρχίσουν μια άγρια επίθεση εναντίον τους.

Τα μεροκάματα δεν ξεπερνούν τα 20 το μήνα, οι αποδοχές μειώνονται μαζί με τα ένσημα, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην μπορούν να ασφαλιστούν και να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας το χειμώνα. Στα ξενοδοχεία "Ακτή Μεσογγή" και "Κέρκυρα Γκολφ",οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα, άδειες και επιδόματα από τη σεζόν του 1995.

Η Τζ. Αρμένη καταγγέλλει και τη στάση της πλειοψηφίας της κλαδικής Ομοσπονδίας,στο θέμα της σύμβασης, που "έκοψε τα πόδια" των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας κι αυτό γιατί όπως τονίζει: "Οι εργαζόμενοι ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης. Στην απεργία του Ιούνη η συμμετοχή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Η απόφαση της Ομοσπονδίας να πάει τη σύμβαση στον ΟΜΕΔ, απογοήτευσε τον κόσμο. Αξίζει να σας πω ότι τοπικά εμείς είχαμε πρόταση για σύμβαση με αυξήσεις 8,5% και την απορρίψαμε στηριζόμενοι στην απόφαση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για υπογραφή συμβάσεων με 10%, και τώρα η σύμβαση θα κλείσει στα όρια της Εθνικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ