Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Παλιά μου τέχνη κόσκινο"

Χωρίς Δώρο Πάσχα, επίδομα άδειας και με το φόβο της απόλυσης βρίσκονται 35 εργαζόμενοι του καφεστιατορίου "Τζάκσον Χολ Σπίριτ"

Μπορεί να είναι καινούργιο το καφεστιατόριο "Τζάκσον Χολ Σπίριτ" στο Κολωνάκι, αλλά από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του έδειξε ότι δε διαφέρει από άλλα στις "παραδοσιακές" αντεργατικές του μεθόδους. Συγκεκριμένα, ακόμα χρωστά στους 35 εργαζόμενους το Δώρο του Πάσχα,ενώ στις 2 Αυγούστου έκανε την εξόφληση του Ιούλη και έκλεισε ξαφνικά χωρίς να καταβάλλει στους εργαζόμενους το επίδομα άδειας και διάφορα άλλα επιδόματα.

Μάλιστα, την ίδια μέρα που έκλεισε, ζητήθηκε από την πρωινή βάρδια να υπογράψει ένα έγγραφο - να σημειωθεί ότι κανείς δεν το υπέγραψε - το οποίο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι παραιτούνται του δικαιώματός τους να διεκδικήσουν την άδεια, τα επιδόματα και σε περίπτωση απόλυσης την αποζημίωσή τους! Μετά απ' αυτά, εκφράζονται φόβοι από τους εργαζόμενους ότι το κατάστημα θα κλείσει και θα επαναλειτουργήσει με άλλη επωνυμία, προκειμένου να απολυθεί το προσωπικό και να επαναπροσληφθεί με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, κάτι που ο εργοδότης έχει εκφράσει την επιθυμία να το κάνει.

Σε βάρος του εργοδότη εκκρεμεί και μήνυση εργαζόμενης για τη μη καταβολή του Δώρου του Πάσχα. Στην ίδια εργαζόμενη έγινε μείωση μισθού και δεν της πληρώθηκε η άδεια ασθενείας που πήρε στα τέλος του Ιούλη εξαιτίας της εγκυμοσύνης της. Η μήνυση θα εκδικαστεί στις 17 Οκτώβρη, ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις ορίστηκε τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τις 20 Αυγούστου, οπότε και - σύμφωνα με τις δηλώσεις του εργοδότη - θα ανοίξει το κατάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ