Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στην αντεργατική πολιτική

Την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ και καλεί τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν ενάντια στην εφαρμογή της

Την κυβέρνηση, που, "ακολουθώντας την πεπατημένη, αξιοποιεί την περίοδο των θερινών διακοπών για να προωθήσει την αντιλαϊκή της πολιτική και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ.

Οπως επισημαίνει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα, είναι: Οι παράλογες ανατιμήσεις στα φάρμακα, μετά από απαίτηση των βιομηχάνων και των πολυεθνικών στο φάρμακο. Το "σπάσιμο" του καμποτάζ κατά απαίτηση εφοπλιστών και αμερικανικής πρεσβείας. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δήθεν προστασία των ανέργων, με μόνο στόχο την ενίσχυση των βιομηχάνων με τα κονδύλια του ΟΑΕΔ και την υπονόμευση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών Ταμείων. Το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων και οι απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων.

Τονίζει δε πως η αποδοχή απ' την κυβέρνηση, της έκθεσης και των υποδείξεων του ΟΟΣΑ, προοιωνίζεται ακόμα χειρότερα, μια και στην έκθεση υποδεικνύεται: Η μείωση του ορίου απολύσεων και κατάργηση κάθε περιορισμού για απολύσεις. Η απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές. Η κατάργηση της εθνικής και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Η γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας και αμοιβής.

Η παράταξη καλεί τα στελέχη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν, ώστε ακόμα και αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι της Αθήνας να εκφράσουν την αντίθεσή τους, στην προώθηση αυτής της πολιτικής. Να πρωτοστατήσουν για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των συνδικάτων στον αγώνα των ναυτεργατών, των απολυμένων της GOOD YEAR, του Δραγούνη και όπου αλλού οι εργαζόμενοι δέχονται επίθεση. Να αναδείξουν και να ξεσκεπάσουν στους εργαζόμενους την πολιτική υποκρισία κυβέρνησης, κομμάτων μααστραχτικού τόξου, αλλά και τις βαριές ευθύνες εκείνων των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που βάζουν "πλάτη" στην προώθηση των αντεργατικών επιλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ