Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κίνδυνος για τα αναδρομικά

Να συμφωνήσουν με την εργοδοτική πρόταση για την κλαδική σύμβαση εργασίας ή να χάσουν τα αναδρομικά τους καλούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τον κίνδυνο να χάσουν τα αναδρομικά της κλαδικής σύμβασης, η οποία παραπέμφθηκε στον ΟΜΕΔ με απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), για το πρώτο εξάμηνο του 1996, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, αφού μετά την πρόταση του μεσολαβητή, που απορρίφθηκε από τους εργοδότες, η σύμβαση πέρασε στα χέρια του διαιτητή, η απόφαση του οποίου δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Το πρόβλημα που προέκυψε απασχόλησε προχτές, την Εκτελεστική Επιτροπή της κλαδικής Ομοσπονδίας,η πλειοψηφία της οποίας αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Διαιτητή, με την προϋπόθεση να δοθεί ένα ποσό ως εφάπαξ στα αναδρομικά. Ωστόσο, στα χρονικά του ΟΜΕΔ, μόνο μια φορά έχει παρθεί τέτοια απόφαση και φυσικά το εφάπαξ αυτό είναι μικρότερο από το ποσό των αναδρομικών. Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, τότε η πλειοψηφία της ΕΕ της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση των εργοδοτών για διετή σύμβαση και αυξήσεις στα όρια της Εθνικής.

Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση της πλειοψηφίας, ενώ είχε διαφωνήσει και με την απόφαση να παραπεμφθεί η σύμβαση στον ΟΜΕΔ,αφού η επιτυχημένη πανελλαδική απεργία του κλάδου τον Ιούνη,είχε προετοιμάσει το έδαφος για τη διεκδίκηση και την επίτευξη καλύτερων ποσοστών αυξήσεων. Ωστόσο, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να παραπέμψει τη σύμβαση στον ΟΜΕΔ και να οδηγήσει τους εργαζόμενους του κλάδου σε οικονομικό στραγγαλισμό, δεδομένου ότι η πλειοψηφία αμείβεται με μισθούς πείνας και εργάζεται μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ