Τρίτη 7 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο πλαίσιο διεξαγωγής των συνεδρίων

Ομόφωνα ψηφίστηκαν οι προτάσεις της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», για προώθηση της  ουσιαστικής συμμετοχής των εκπροσώπων της ΤΑ στα συνέδρια.

 

Ομόφωνα αποδεκτές έκανε το Σώμα των συνέδρων τις προτάσεις της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ώστε να προωθηθεί η μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, κάτι που η εμπειρία, αλλά και ο τρόπος εκλογής των συλλογικών οργάνων του θεσμού, δεν κατοχυρώνουν.

Σε ψήφισμα που κατέθεσαν τα μέλη της παράταξης και υπερψήφισε το συνέδριο, υπογραμμίζονται μια σειρά μέτρων, ως «το ελάχιστο πλαίσιο που πρέπει να τηρηθεί εάν θέλουμε συνέδρια ουσίας». Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να κατοχυρωθεί σαν διαδικασία η κοινοποίηση για συζήτηση, τουλάχιστον ένα μήνα πριν τα συνέδρια, στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και τα Δημοτικά Συμβούλια, των εισηγήσεων των Επιτροπών και του απολογισμού δράσης της ΚΕΔΚΕ, «ώστε αυτά να αποτελέσουν σε τοπικό επίπεδο αντικείμενο ευρύτερου δημοκρατικού διαλόγου και προτάσεων». Επίσης, αποφασίστηκε, η οργάνωση και κατανομή των εργασιών του συνεδρίου να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται δυνατή η παρακολούθηση του συνόλου των εργασιών του από το μέγιστο αριθμό των συνέδρων και των παρατηρητών.

Τα μέτρα αυτά - υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - βοηθούν ώστε να έχουμε: Μαζική, ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων της ΤΑ, στη διαμόρφωση θέσεων. Πλουσιότερα και πληρέστερα αποτελέσματα. Οι τελικές αποφάσεις να είναι πλησιέστερα στις πραγματικές ανάγκες και στις προσδοκίες των ανθρώπων της ΤΑ και των δημοτών. Η υλοποίησή τους να είναι πιο ρεαλιστική, γιατί θα έχει την ενεργητική υποστήριξη όλων αυτών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωσή τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονταν σε επιστολή που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Ταύρου, Π. Βακαλόπουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, πολύ πριν το συνέδριο, αλλά δεν προωθήθηκαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ