Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Αιματηροί οι βομβαρδισμοί θέσεων ισλαμιστών

ΣΑΝΑ'Α.--

Για τρίτη μέρα χτες, συνεχίστηκε το ανελέητο σφυροκόπημα θέσεων ισλαμιστών «Χούθι» στο βόρειο τμήμα της Υεμένης από άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη του στρατού της χώρας.

Δεκάδες υπολογίζεται πως είναι οι νεκροί (ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι...) στα περίχωρα της (μεθοριακής με τη Σαουδική Αραβία) επαρχίας Σάαντα.

Οι αρχές έχουν αποφασίσει να συντρίψουν τους ενόπλους της οργάνωσης «Χούθι» που θεωρείται παρακλάδι της σιιτικής αίρεσης Ζάιντι, υποστηριζόμενοι απ' το Ιράν, εκτός και εάν οι τελευταίοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε παύση πυρός υπό τους όρους, όμως, που έχει θέσει ο στρατός. Απ' την άλλη, η κυβέρνηση του Πρόεδρου της Υεμένης, Αλί Αμπντάλαχ Σάλεχ, έχει προτείνει εκεχειρία υπό τον όρο πως οι αντάρτες θα εκκενώσουν όλα τα κυβερνητικά κτίρια στις περιοχές που έχουν καταλάβει, πως θα παραδώσουν όπλα και πυρομαχικά και θα ελευθερώσουν τυχόν κρατούμενους.

Ο Αμπντούλ Μάλικ αλ Χούθι, αρχηγός των ενόπλων, έχει απ' την άλλη απορρίψει τους όρους της εκεχειρίας κατηγορώντας τον πρόεδρο πως προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη γύρω απ' τα εγκλήματα του στρατού σε βάρος χωρικών της επαρχίας Σάαντα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ