Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Παραιτήσεις και δηλώσεις για αντίσταση

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Την παραίτησή τους στην ανώτατη επιτροπή της Φατάχ, υπέβαλαν την Τετάρτη 11 στελέχη της οργάνωσης, από τη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διενέργειας των αρχαιρεσίων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου την περασμένη βδομάδα. Συγκεκριμένα, οι σύνεδροι από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου σε περίπου 400 είχε απαγορευτεί η μετάβασή τους στη Βηθλεέμ από τη «Χαμάς», υποστήριζαν εξ αρχής ότι θα έπρεπε να ισχύσει μια ποσόστωση στις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για να καταληφθούν από συνέδρους της περιοχής τους.

Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής αυξήθηκαν σε 23 από 21, και οι 18 εκλεγέντες άμεσα από το Συνέδριο προέρχονται από τη Δυτική Οχθη, με τους εκπροσώπους της Λωρίδας της Γάζας να υποστηρίζουν ότι δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα όργανα. Τα 11 στελέχη που παραιτήθηκαν παραμένουν ως μέλη στη Φατάχ, χωρίς να ανήκουν όμως πλέον στο 11μελές Συμβούλιο της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, χτες ο παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέκλεισε το ενδεχόμενο επανάληψης των συνομιλιών με το Ισραήλ, εάν δε σταματήσει ο εποικισμός σε όλες τις μορφές του και χωρίς εξαιρέσεις στην Ιερουσαλήμ και στα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο παλαιστινιακός λαός «παραμένει προσηλωμένος στην επιλογή της ειρήνης, αλλά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προσφύγει στη νόμιμη αντίσταση, την οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο, εναντίον της κατοχής και του εποικισμού και για να πετύχει τους στόχους του που είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η δημιουργία του κράτους του».

Τις δολοφονίες «11 αμάχων μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών» από ισραηλινά στρατεύματα κατά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα στις αρχές του χρόνου, ανακάλυψε και κατήγγειλε ως εγκλήματα πολέμου, εκ των υστέρων, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Μία ανακάλυψη που εκτός από ετεροχρονισμένη είναι και λανθασμένη, καθώς οι άμαχοι νεκροί από ισραηλινά πυρά και βόμβες λευκού φωσφόρου, ήταν πολλοί περισσότεροι... Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης η έρευνα στέκεται στους συγκεκριμένους ανθρώπους, διότι ήταν άοπλοι και έφεραν λευκές σημαίες, απόδειξη παράδοσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ