Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόθεση κάθε προοδευτικού ανθρώπου η καταδίκη του αντικομμουνισμού

Η κεντρική προκήρυξη του Κόμματος για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με αφορμή την 23η του Αυγούστου

Η προκήρυξη του ΚΚΕ που διακινείται πλατιά στις εξορμήσεις μπροστά στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών
Η προκήρυξη του ΚΚΕ που διακινείται πλατιά στις εξορμήσεις μπροστά στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών
Πλατιά στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους και τη νεολαία απευθύνεται το ΚΚΕ, προκειμένου τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την ευρωενωσιακή επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό - φασισμό. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της αντίστασης του λαού στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών, που αποτελεί προάγγελο γενικότερων αντιδραστικών μέτρων. Με κομματική ανακοίνωση που διακινείται πλατιά και με σύνθημα «Να μην περάσει η ευρωενωσιακή παραχάραξη της ιστορίας και ο αντικομμουνισμός», καλούν τα λαϊκά στρώματα σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες κόντρα στον αντικομμουνισμό μπροστά και στην 23η Αυγούστου, την οποία θεσμοθέτησε η ΕΕ ως μέρα «μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξισώνοντας το σοσιαλισμό με το ναζισμό - φασισμό. Η ανακοίνωση του Κόμματος έχει ως εξής:

«Με το πρόσφατο επαίσχυντο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για "εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό", όπου κατέληξαν κατά πλειοψηφία τα ευρωπαϊκά φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά και τα λεγόμενα πράσινα κόμματα, η ΕΕ με τον πιο επίσημο τρόπο τίθεται επικεφαλής της νέας αντιδραστικής επιχείρησης διαστρέβλωσης της πρόσφατης ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα όργανα και τις κυβερνήσεις της ΕΕ να χρηματοδοτήσουν γενναία τις διάφορες ΜΚΟ και κάθε "ερευνητική", "συγγραφική", "πολιτιστική" δραστηριότητα που θα συμβάλει σε αυτό το έργο και όρισε την 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων" για να κορυφώνεται ενιαία η αισχρή προπαγάνδα τους!

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε

Καταδίκασε το ψέμα και τις συκοφαντίες της ΕΕ. Μην τους επιτρέψεις να κάνουν το άσπρο μαύρο, να βεβηλώσουν τις μεγάλες θυσίες και τη νίκη των λαών κατά του φασισμού και τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Αυτό είναι υπόθεση κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου και νέας.

Ο φασισμός - ναζισμός ήταν γέννημα του ιμπεριαλισμού, των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που σήμερα έχουν δημιουργήσει την ΕΕ. Το κομμουνιστικό κίνημα και η Σοβιετική Ενωση ήταν ο κύριος αντίπαλός του. Ηταν η δύναμη που τον αντιπάλεψε και με αμέτρητες θυσίες τον νίκησε.

Αυτό που η ΕΕ ονομάζει ως εγκλήματα του σοσιαλισμού, ως "ολοκληρωτισμό" και "σταλινισμό" είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η εργατική τάξη πήρε την εξουσία από την αστική τάξη. Κοινωνικοποίησε τις μεγάλες επιχειρήσεις, οργάνωσε την κολεκτιβοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Υπερασπίστηκε τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Τιμώρησε τους φασίστες και τους συνεργάτες τους.

Στόχο έχουν το σήμερα και το αύριο των λαών.

Σήμερα με το χυδαίο αντικομμουνισμό επιχειρούν να προστατεύσουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Να δικαιολογήσουν την καταστολή και την τρομοκρατία κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και της νεολαίας που τους αντιπαλεύει. Να κρύψουν ότι ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος και επικίνδυνος. Να κρύψουν από τους λαούς ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα δεινά του, την ανεργία, τη φτώχεια, τις κρίσεις, τη σήψη, τους πολέμους μόνο αν σε κάθε χώρα ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων. Πως η μόνη διέξοδος ήταν και είναι ο σοσιαλισμός. Η ήττα του ήταν προσωρινή. Το κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα αντεπιτεθεί μαζί με τους λαούς διδαγμένο από τα επιτεύγματα και τα λάθη του χθες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ