Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ «Ρ»
Πλατιά διάδοση για τον εξοπλισμό του λαού

Για τη σημασία της πανεξόρμησης και την προετοιμασία της μιλάει στον «Ρ» ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ετοιμάζονται για την πανεξόρμηση της Κυριακής (φωτο από προηγούμενη εξόρμηση)
Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ετοιμάζονται για την πανεξόρμηση της Κυριακής (φωτο από προηγούμενη εξόρμηση)
Στη μάχη, για την πλατιά διάδοση του «Ρ», ρίχνονται με μαχητικότητα οι Οργανώσεις του Κόμματος απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. Ειδικά αυτήν την Κυριακή, 23 Αυγούστου, ο «Ρ» κυκλοφορεί με ειδική επανέκδοση του βιβλίου «60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Επος και Διδάγματα», στην τιμή των 3 ευρώ.

Η εξόρμηση της Κυριακής με τον «Ρ» εντάσσεται στην πλούσια δραστηριότητα που οργανώνει το Κόμμα σε όλη τη χώρα ως απάντηση στην επιχείρηση των ιμπεριαλιστών να παραχαράξουν την Ιστορία και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, όπως εκφράζεται μέσα και από τις αποφάσεις της ΕΕ. Γι' αυτό, και οι Οργανώσεις του Κόμματος προετοιμάζουν την κυριακάτικη πανεξόρμηση, με πείσμα και αποφασιστικότητα, προπαγανδίζοντας και καλώντας παράλληλα το λαό στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται την Κυριακή και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντισταθεί ο λαός στον αντικομμουνισμό. Στην ύλη του ίδιου φύλλου περιέχονται ακόμα άρθρα και ρεπορτάζ σχετικά με την προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να γράψει στα μέτρα του την Ιστορία, με ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, σε μια περίοδο μάλιστα που μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου του Κόμματος, «η αντικομμουνιστική επίθεση ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχει πιο ειδικό στόχο όσον αφορά το Κόμμα μας, τον "Ριζοσπάστη", δηλαδή να βάλει εμπόδια στην έκδοση της εφημερίδας. Κατά συνέπεια, η μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας, για τη διάδοση του "Ρ" αποτελεί έμπρακτη απάντηση στον αντικομμουνισμό και είναι μια υπόθεση στην οποία μπορούν να ανταποκριθούν όλοι οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος. Η υπεράσπισή του, η διάδοσή του, η μελέτη του είναι ζήτημα που εξαρτάται από τα στελέχη, τα μέλη του Κόμματος και τους φίλους του.

Το βιβλίο που θα διανέμεται ένθετο στον Κυριακάτικο «Ρ»
Το βιβλίο που θα διανέμεται ένθετο στον Κυριακάτικο «Ρ»
Κατά συνέπεια, στη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για να προβάλλουμε τη στρατηγική του Κόμματος, ο "Ρ" είναι ακαταμάχητο εργαλείο και όπλο. Είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τον εξοπλισμό των κομμουνιστών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και μπορεί να αποτελέσει δείκτη της ικανότητάς μας να δίνουμε με αξιώσεις τη μάχη με τους ταξικούς πολιτικούς αντιπάλους, τη μάχη για την προώθηση της στρατηγικής τους Κόμματος, δηλαδή, την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας, για το σοσιαλισμό».

Συγκεκριμένα, για την πανεξόρμηση της Κυριακής, στην Πελοπόννησο έχει ήδη γίνει προετοιμασία της εξόρμησης και «με ένα πνεύμα μαχητικότητας, με θυμό, οι κομμουνιστές προετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη της διάδοσης μαζί με το ένθετο για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης. Αυτή η εξόρμηση θα βοηθήσει και για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στις 23 και 24 Αυγούστου σε όλη την Πελοπόννησο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ