Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ
Σε πλήρη εξέλιξη το δικομματικό θέατρο

Κατασκευάζουν εκατέρωθεν «τεκμήρια αθωότητας» και αλληλοκατηγορούνται για να κρύψουν την ουσία της διαπλοκής του δικομματισμού με τα μονοπώλια

Μια νέα «θεατρική» παράσταση, με όλα τα στοιχεία της ενορχηστρωμένης επιχείρησης αποπροσανατολισμού του λαού, έδωσαν χτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γύρω από το κοινό δικομματικό σκάνδαλο της «Ζήμενς», με αφορμή αυτή τη φορά την άρνηση των συνηγόρων του Μ. Χριστοφοράκου να δώσουν τα στοιχεία που ζήτησε με επιστολή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με φανερή την πρόθεση να συσκοτίσουν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες, να συγκαλύψουν τους δεσμούς αίματος που έχουν συνάψει με τα μονοπώλια και έκδηλη τη διάθεση να προχωρήσουν σ' έναν απροκάλυπτο συμψηφισμό, τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς και εμφανίστηκαν αμφότεροι σαν πρεσβευτές της «κάθαρσης». Τα στελέχη του συστήματος της δικομματικής εναλλαγής στην εξουσία αλληλοκατηγορούνται για τις μίζες των 100 εκατομμυρίων ευρώ που, όπως έχουν καταθέσει τα στελέχη της «Ζήμενς» κατέληξαν στα ταμεία των κομμάτων τους, αλλά ισχυρίζονται ότι τα δικά τους «δεν πήραν τίποτα».

Κατασκευάζουν «τεκμήρια» αθωότητας!

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε χτες, μέσω κορυφαίων στελεχών του, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εμφανίσει την άρνηση των συνηγόρων του Χριστοφοράκου να του δώσουν στοιχεία σχετικά με την πρόσφατη κατάθεση του τελευταίου ότι το 2003 από τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς» εισέρρευσαν μίζες στα ταμεία ΠΑΣΟΚ ως τεκμήριο «αθωότητας»!

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, αφού αρχικά χαρακτήρισε «θαρραλέα απόφαση» να αποσταλεί η επιστολή, στη συνέχεια, αναφερόμενος στην άρνηση των συνηγόρων του πρώην στελέχους της «Ζήμενς» να δώσουν τα στοιχεία, ισχυρίστηκε: «Αυτό για εμάς είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Πλέον εμείς δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι η απάντησή τους είναι τέτοια διότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Και βάσιμα πλέον μπορούμε να πιθανολογούμε ότι δε δόθηκαν στοιχεία στη γερμανική Δικαιοσύνη»!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι αφού δε «δίνουν στοιχεία (...) μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν παρόμοια στοιχεία. Και μας δικαιώνει απολύτως στον τρόπο με τον οποίο έχουμε χειριστεί την όλη υπόθεση». Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να «σηκώσει το γάντι» και να πράξει το ίδιο.

Τα νήματα του αποπροσανατολισμού και της συντονισμένης επιχείρησης να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ σαν φορέας της κάθαρσης, ώστε να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα, κινεί ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Στην εισηγητική του ομιλία κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία υποστήριξε: «Η κυβέρνηση είναι σε ομηρία (...). Οσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο θα συμπαρασύρεται όλο το πολιτικό σύστημα (...). Γι' αυτό έχουμε αναλάβει τις δεσμεύσεις και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες μας για διαφάνεια».

Στο δικομματικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού συμμετέχει και η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να στοχεύει τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ώστε να βγάλει λάδι τα «γαλάζια» πεπραγμένα με τις μίζες. Ανεβάζοντας τους φραστικούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, υποστήριξε: «Απέκτησε από χθες άλλη μια ιδιότητα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγινε επίσημα και με τη σφραγίδα του κόμματός του συνομιλητής ενός υπόλογου κατηγορουμένου. Συνομιλητής ενός κατηγορουμένου, που καταζητείται από τις αρχές της χώρας μας».

Στον πόλεμο των ανακοινώσεων έδωσε συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας: «Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου και τις ανοίκειες επιθέσεις που κάνει κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε καν τα δικά της στελέχη γιατί δεν έχει πράξει το αυτονόητο, όπως το ΠΑΣΟΚ (...). Να ζητήσει στοιχεία και αποδείξεις για την εισροή χρημάτων της SIEMENS στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας»...

Εν αναμονή της έκδοσης

Εξάλλου, στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης βρίσκεται η απόφαση για την αναστολή της παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του δικαστηρίου μίλησε για 1 - 2 βδομάδες μέχρι την τελική απόφαση. Στο μεταξύ, το Εφετείο του Μονάχου απέρριψε την ένσταση των συνηγόρων του Μ. Χριστοφοράκου εναντίον της παράδοσής του στις ελληνικές αρχές. Η απόφαση αυτή δεν έχει όμως πρακτική αξία, δεδομένου ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης έχει ζητήσει προσωρινή ολιγοήμερη αναβολή της παράδοσης. Παράλληλα, ο Μ. Χριστοφοράκος έκανε αίτηση, η οποία εγκρίθηκε από την Εισαγγελία, για ιατρική εξέταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ