Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντάμωμα με τους σταυραετούς του ΔΣΕ

Στη θέση «Χάρος Κοτύλης» κορυφώνονται σήμερα το πρωί οι διήμερες εκδηλώσεις

Στο Γράμμο των ηρώων ανηφορίζουν ξανά σήμερα οι κομμουνιστές από τη Μακεδονία
Στο Γράμμο των ηρώων ανηφορίζουν ξανά σήμερα οι κομμουνιστές από τη Μακεδονία
Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση, στην οποία καλούν όλες οι Οργανώσεις Μακεδονίας του ΚΚΕ, η ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης» στο Γράμμο. Στη 1 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στο πάρκο απέναντι από τα ΚΤΕΛ και πορεία στην πόλη της Καστοριάς. Με τις σημερινές εκδηλώσεις κορυφώνονται οι διήμερες δραστηριότητες των Οργανώσεων Μακεδονίας του ΚΚΕ απέναντι στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.

Οπως επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, «οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται προς τιμή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μέσα από τις γραμμές του οποίου έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί πατριώτες, παλεύοντας ενάντια στους Αγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους εκφραστές τους. Ταυτόχρονα, αποτελούν απάντηση στην επιχείρηση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και τα κόμματά τους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δε θα καταφέρουν με ψέματα να ξαναγράψουν την Ιστορία που γράφτηκε με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ούτε μπορούν να σβήσουν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού, που τσάκισαν το φασισμό και το ναζισμό στην Ευρώπη» και τονίζεται: «Ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια ισχυρή απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής στον μαρτυρικό και ηρωικό Γράμμο».


Η αφίσα της εκδήλωσης
Η αφίσα της εκδήλωσης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ