Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΚΡΟΣΝΙ. -- Αιφνιδιαστική σύντομη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόσνι, πραγματοποίησε χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναμενόταν συνάντησή του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ με θέμα «κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα» της περιοχής.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται από προχτές σε Πορτογαλία και Ισπανία με αποτέλεσμα την αποτέφρωση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής, θαμνώδους και καλλιεργήσιμης έκτασης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ελεύθερο άφησε χτες η αμερικανική κυβέρνηση έναν ακόμη κρατούμενο από το κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Πρόκειται για τον Μοχάμαντ Ζαουάντ που είχε κατηγορηθεί ότι πέταξε μια χειροβομβίδα κατά δύο Αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ το 2002.

ΣΕΟΥΛ.-- Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συμφώνησαν χτες να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την πολιτική της επιβολής κυρώσεων κατά της ΛΔ Κορέας «μέχρις ότου εκπληρωθεί ο στόχος» της πλήρους και πιστοποιημένης αποπυρηνικοποίησης της Πιονγκγιάνγκ.

ΤΟΚΙΟ.-- Στις απολύσεις 5.000 εργαζομένων (περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού) την επόμενη τριετία προσανατολίζονται οι ιαπωνικές αερογραμμές «Τζαπάν Αιρλάινς».

ΣΑΝΑ'Α.-- Το θάνατο 100 σιιτών ενόπλων στις συνεχιζόμενες σκληρές μάχες στο βορρά της χώρας ανακοίνωσε ο στρατός της Υεμένης, ο οποίος έχει αποστείλει στην περιοχή αεροσκάφη, τανκς και χιλιάδες άνδρες για ν' αντιμετωπίσουν τους σιίτες Ζαΐντι, που θέλουν να εφαρμοστεί ισλαμικός νόμος σε όσες περιοχές ελέγχουν, όπως τουλάχιστον αναφέρεται επισήμως.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Νεκρός έπεσε από πυρά αγνώστων ενόπλων ενώ επέστρεφε με λεωφορείο από την πατρίδα του, ο 40χρονος Αφγανός δημοσιογράφος Τζανουλάχ Χασιμζάντα, εκπρόσωπος του αφγανικού δικτύου «Σαμσάντ» στο Πακιστάν και γνωστός επικριτής των Ταλιμπάν.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τρεις κατοχικοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες (δύο Εσθονοί και ένας Αμερικανός) σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν χτες ενώ οι Ταλιμπάν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο όπου καταγράφονται ενέδρες κατά ψηφοφόρων, τους οποίους απαγάγουν για να τους τιμωρήσουν επειδή συμμετείχαν στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ