Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Και οι Γάλλοι πράκτορες «εκπαιδεύουν»...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Η πρόσφατη «αυτο-απελευθέρωση» ενός Γάλλου μυστικού πράκτορα (απ' τους δύο που αιχμαλωτίστηκαν στις 14 Ιούλη από Σομαλούς ισλαμιστές) αποκαλύπτει τη συμμετοχή και των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στην «εκπαίδευση» του σομαλικού στρατού, πως ως πρότινος, νομίζαμε πως γινόταν μόνον απ' τους Αμερικανούς κυρίως στο στρατόπεδο Λεμονιέ του Τζιμπουτί.

Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις των σομαλικών αρχών, ο Γάλλος πράκτορας γνωστός σαν «Ομπρέριερ» είναι σώος και αβλαβής και επιβιβάστηκε χτες το απόγευμα σε αεροπλάνο αναχωρώντας απ' το Μογκαντίσου. Πριν φύγει, δήλωσε σε γαλλικό ραδιοσταθμό, πως κατάφερε να δραπετεύσει άοπλος και νύχτα, όταν οι φρουροί του κοιμούνταν κατάκοποι. Δεν εξέφρασε κανένα παράπονο, λέγοντας ότι αυτοί τον φρόντιζαν και του έδιναν καλό φαγητό...

Οι δύο Γάλλοι πράκτορες είχαν απαχθεί στα μέσα Ιούλη από ένα ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου. Ο ένας αιχμαλωτίστηκε από ισλαμιστές της «Αλ Σαμπάαμπ» και ο άλλος απ' τους ισλαμιστές της οργάνωσης «Χιζμπούλ Ισλάμ», για τον οποίο ανακοινώθηκε ότι συνεχίζει να είναι αιχμάλωτος «σε καλή κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ