Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Οξύνεται ο ανταγωνισμός των φαρμακευτικών εταιρειών

ΠΕΚΙΝΟ --

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες για το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1 οξύνεται καθώς σημαίνει όπως είναι φανερό μια γερή τόνωση για τα ταμεία τους. Ετσι καθώς μπαίνει το φθινόπωρο εντείνεται η «κούρσα» για το ποιoς θα προλάβει να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Μια νέα εξέλιξη είναι οι ανακοινώσεις της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας «Sinovac» ότι δημιούργησε ένα νέο εμβόλιο που είναι 30% φθηνότερο από τα ανάλογα δυτικών φαρμακοβιομηχανιών και επιπλέον μπορεί να προστατεύσει τους εμβολιαζόμενους με μόνο μία δόση αντί των τουλάχιστον δύο που απαιτούν τα εμβόλια εταιρειών όπως «Novartis», «GlaxoSmithKline», «Baxter» κλπ. Η «Sinovac» είναι μία απ' τις τέσσερις εταιρείες που έχουν αναλάβει να προμηθεύσουν το Γραφείο Δημόσιας Υγείας του Πεκίνου με εμβόλια εποχικής γρίπης και αυτή την περίοδο φέρεται πως πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις με διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, σχετικά με τη διάθεση του εμβολίου κατά της «νέας γρίπης».

Μέτρα για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 110.000.000 πολιτών (σε σύνολο πληθυσμού 142.000.000) ετοιμάζουν και οι ρωσικές αρχές. Παράλληλα, σε επαγρύπνηση τίθενται και οι υγειονομικές υπηρεσίες δεκάδων χωρών καθώς αυτές τις μέρες εκατομμύρια μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Στο μεταξύ, στο Μπαχρέιν ανακοινώθηκε χτες το πρώτο θύμα της «νέας γρίπης»: μία 30χρονη Ασιάτισσα. Στην Κολομβία ανακοινώθηκε ότι νοσεί με ήπια συμπτώματα της «νέας γρίπης» ο 57χρονος Πρόεδρος της χώρας Αλβάρο Ουρίμπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ