Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΒΙΛΑΤΖ»
Αρνείται να εφαρμόσει τη σύμβαση

Καταγγελία του κλαδικού συνδικάτου και του ΕΚ της περιοχής

Την προκλητική στάση της εργοδοσίας «Γ. Κυπριώτη και Υιοί ΑΕ» η οποία αρνείται να εφαρμόσει την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Κυπριώτης Βιλατζ» (στην Κω), καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση αυτή αποκαλύφθηκε μετά την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο (ο συγκεκριμένος εργοδότης διαθέτει και άλλα ξενοδοχεία) και ειδικότερα στο τμήμα ορόφων που δέχονται ειδικά φέτος αφόρητη πίεση αλλά και εκφοβισμό. «Παρά τις επανειλημμένες - σημειώνεται - συναντήσεις με τη διεύθυνση, παρά τις αρχικές δικές της δηλώσεις, η επιχείρηση απαξίωσε την υποχρέωση της όπως η ίδια είχε δεσμευτεί σε γραπτή απάντηση στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ΣΕΠΕ».

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι που φέτος έχουν φτάσει στα όριά τους, είναι αποφασισμένοι με μπροστάρη τα συνδικάτα τους να διεκδικήσουν μέχρι κεραίας τα δικαιώματά τους, οφείλουν όμως να συμπεράνουν τα αποτελέσματα της δικής τους στάσης στην καθημερινότητά τους αλλά και στη συμμετοχή τους στα πεπραγμένα της πολιτικής ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ