Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Κινδυνεύουν με κλείσιμο

Περιοδεία χτες της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Από τις 13 οργανικές θέσεις γιατρών στο υποκατάστημα, σήμερα καλύπτονται μόνο οι τρεις

Στο κλείσιμο των απογευματινών ιατρείων της Τοπικής Μονάδας ΙΚΑ στο Νέο Φάληρο προχωράει η διοίκηση του ασφαλιστικού ιδρύματος, στερώντας έτσι τις υπηρεσίες αυτές από χιλιάδες ασφαλισμένους και «ωθώντας» τους ουσιαστικά στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Η απόφαση αυτή καταγγέλθηκε από εργαζόμενους και ασφαλισμένους στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Πειραιά, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στα συγκεκριμένα ιατρεία.

Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, η διοίκηση σκοπεύει άμεσα να διακόψει τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και να μεταφέρει τους γιατρούς στην κεντρική μονάδα του Πειραιά. Αυτό δε θα σημάνει μόνο ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους αλλά και διοχέτευση, όπως τονίστηκε, των έκτακτων περιστατικών που έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας, στα παρακείμενα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές. Και αυτό συμβαίνει όταν κατά μέσο όρο στο συγκεκριμένο ιατρείο εξυπηρετούνται 25 χιλιάδες ασφαλισμένοι το χρόνο.

Οι προθέσεις της διοίκησης για πλήρη υποβάθμιση των πρωτοβάθμιων μονάδων αποκαλύπτεται και από το γεγονός πως από τις 13 οργανικές θέσεις γιατρών που προβλέπονται συνολικά για το υποκατάστημα, μόνο οι τρεις είναι καλυμμένες (δύο παθολόγοι και ένας χειρουργός), ενώ όλες οι άλλες ειδικότητες απουσιάζουν. Μάλιστα, ενώ έχει γίνει προμήθεια πανάκριβου οδοντιατρικού εξοπλισμού, δεν υπάρχει οδοντίατρος και επομένως παραμένει σε αχρηστία.

Στη συνέχεια, η βουλευτής επισκέφτηκε το γειτονικό ΚΑΠΗ, όπου οι συνταξιούχοι που βρίσκονταν εκεί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον κίνδυνο να κλείσει το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συμμετέχουν σε αγώνες, ώστε όχι μόνο να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, αλλά και να στελεχωθεί το ιατρείο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να έχουν την ιατρική φροντίδα την οποία προπλήρωσαν δεκαετίες ολόκληρες ως εργαζόμενοι.

Η μείωση των κοινωνικών δαπανών έγινε πράξη και στο ΙΚΑ Νέου Φαλήρου, τόνισε, συνομιλώντας με εργαζόμενους και ασφαλισμένους η Διαμάντω Μανωλάκου χαρακτηρίζοντας ως «καθαρά εχθρική ενέργεια απέναντι στον κόσμο» αυτή την πράξη της διοίκησης του ΙΚΑ, «η οποία στόχο έχει την ενίσχυση του κεφαλαίου», όπως είναι και η κατεύθυνση που δίνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί και η ΕΕ.

Με τη συρρίκνωση των πρωτοβάθμιων μονάδων του ΙΚΑ γίνεται ολοφάνερη η επίθεση, πρόσθεσε, ενάντια σε αυτούς που πρέπει να έχουν εξασφαλισμένες παροχές Υγείας. Πρόκειται για νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και νέα προσπάθεια για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου στον κλάδο της Υγείας. Το ΚΚΕ, επισήμανε, συμβάλλει στην οργάνωση ασφαλισμένων, συνταξιούχων, εργαζομένων και κατοίκων σε κοινό αγώνα για να ματαιώσουν αυτούς τους στόχους και να διεκδικήσουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ