Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κλιμακώνουν αύριο για τη σύμβαση

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης παγκερκυραϊκής απεργίας του κλάδου στην Κέρκυρα και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο μπαίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Αιχμή της νέας, δεύτερης κατά σειρά, απεργιακής κινητοποίησης είναι η υπογραφή - για πρώτη φορά - τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Χτες το πρωί κλιμάκια του συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, συνεχίζοντας τις περιοδείες που γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα απεύθυναν το απεργιακό κάλεσμα στα ξενοδοχεία «ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ», «ΚΟΡΚΥΡΑ», «ΡΕΖΕΝΣΙ» «ΜΙΡΑΜΑΡΕ». Στο ξενοδοχείο «ΓΟΥΒΙΑ» η εργοδοσία επιδίωξε ανεπιτυχώς να αποτρέψει την ενημέρωση των εργαζομένων από το σωματείο αποτυπώνοντας την ανησυχία των μεγαλοξενοδόχων για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων από την αρχή της σεζόν. Κινητοποιήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την απόσπαση κατακτήσεων σε συνθήκες σκληρής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία (είναι χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων ότι μόλις 5 ξενοδοχεία δεν έχουν εξοφλήσει τον Ιούλη).

Σε αυτήν την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιδιώκει να βάλει φρένο στην κλιμάκωση των αγώνων του κλάδου, οι εργαζόμενοι, με όπλο την πλούσια συσσωρευμένη αγωνιστική εμπειρία, τις νίκες που απέσπασαν σε μια σειρά ξενοδοχεία, απαντούν δυναμικά, με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα, παλεύοντας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και βάζοντας τον πήχη εκεί που βρίσκονται οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ