Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΕ»
Ετοιμάζει 40 απολύσεις

Σε αγωνιστική δράση καλεί το συνδικάτο χαρτεργατών, για το σχεδιασμό της οποίας συνεδριάζουν αύριο διοίκηση και σωματειακή επιτροπή

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις 40 εργαζομένων ανακοίνωσε η διεύθυνση της επιχείρησης ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΕ στο ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιΐας - Χαρτονοποιΐας, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης και του εκσυγχρονισμού μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου και σημειώνει ότι «αυτό το αντεργατικό σχέδιο πατά πάνω στη δυνατότητα που τους δίνει η πολιτική της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα». Πρόκειται, κυριολεκτικά, για «σφαγή» - όπως σημειώνει το Σωματείο - του εργατικού δυναμικού, αφού η εταιρεία έχει συνολικά 150 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 80 βρίσκονται στην παραγωγή.

Το ΔΣ του Σωματείου, «καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν αγωνιστικά γύρω από το σωματείο. Να αποκρούσουμε τον πανικό, την τρομοκρατία και τη διάσπαση που επιδιώκει η εργοδοσία. Σωματείο και εργαζόμενοι με οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να ακυρώσουμε το αντεργατικό σχέδιο. Γι' αυτό κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει την απόλυσή του». Παράλληλα, το ΔΣ του σωματείου θα προχωρήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή της Σωματειακής Επιτροπής της εταιρείας ΣΚΑΓΙΑΣ, αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Αριστοτέλους 11, 6ος όροφος).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών έφτασε το 2008 τα 16,132 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη των δύο τελευταίων ετών ξεπερνούν το 1,6 εκατ. ευρώ. «Είναι ολοφάνερο», σημειώνει το ΔΣ του Σωματείου, «ότι η εργοδοσία θέλει να φορτώσει τα βάρη της δικής της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, όμως, δε φέρουν καμιά ευθύνη για την κατάσταση την οποία επικαλείται η διοίκηση του εργοστασίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ