Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους

Περιοδεία κλιμακίου της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Εβρου του ΚΚΕ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Τα προβλήματα με το προσωπικό, στις υποδομές και τη χρηματοδότηση στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ορεστιάδας διαπίστωσε κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Εβρου του ΚΚΕ σε επίσκεψή του προχτές σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

«Γι' αυτήν την άσχημη κατάσταση, την κύρια ευθύνη φέρνει η πολιτική της ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με ευλάβεια την εφαρμόζουν. Είναι, δε, μια βαθιά ταξική πολιτική που στοχεύει να παραδώσει τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στους ιδιώτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ. «Σ' αυτήν την κατεύθυνση, από το 2001 με απόφαση της κυβέρνησης τότε του ΠΑΣΟΚ, το δίκτυο της προσχολικής αγωγής "παραδόθηκε" στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συναίνεση βέβαια των Δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, και με τα παραπλανητικά επιχειρήματα περί "αποκέντρωσης"... Η συνέχεια είναι γνωστή και τη βιώνουν οι νέοι γονείς καθημερινά. Επιβολή τροφείων και συνεχείς οι αυξήσεις τους με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης από το κράτος, μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες και προσωπικό, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό κλπ.».

Στο Δήμο της Ορεστιάδας υπάρχουν πέντε δημοτικοί παιδικοί. Από αυτούς ο 1ος και ο 4ος αντιμετωπίζουν προβλήματα προσωπικού (2 εργαζόμενοι για 30 παιδιά από 2 έως 4 ετών) και επειδή δεν έχουν δικό τους κτίριο, χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενες αίθουσες σε ισόγεια πολυκατοικιών χωρίς χώρους ανάπαυσης και παιχνιδιού. Επίσης, ανησυχία υπάρχει για το μέλλον του 5ου παιδικού σταθμού που ανήκει σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης της ΕΕ και προσωρινά χρηματοδοτείται κατά 75% από την ΕΕ και 25% από το ελληνικό δημόσιο.

«Περίπου 200 νέα ζευγάρια θα στείλουν τα παιδιά τους σ' έναν από τους 5 Παιδικούς Σταθμούς, πληρώνοντας τροφεία έως και 55 ευρώ το μήνα. Και αυτοί είναι οι τυχεροί, γιατί υπάρχουν και άλλοι που αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη», σχολιάζει η Αχτιδική Επιτροπή και καλεί νέους γονείς και εκπαιδευτικούς, να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ