Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Αγωνιζόμαστε για μία πραγματική και οριστική ανεξαρτησία σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ανεξαρτησία που θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε το μέλλον μας» θα τονίσει σε ομιλία του ο Χουάν Μπαραόνα γενικός συντονιστής του Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα κατά τη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

Συγκέντρωση που σήμανε την έναρξη νέου κύκλου κινητοποιήσεων, των οποίων η τακτική και η ένταση της πάλης έχει διαφοροποιηθεί ως προς το στόχο μετά από 67 ημέρες αγώνα. Οι λαϊκές δυνάμεις αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και ένα πρώτο μεγάλο «ραντεβού» με τους πραξικοπηματίες θα είναι η 15η Σεπτέμβρη, στην 188η επέτειο ανεξαρτησίας, καθώς ο «ο λαός θα είναι στους δρόμους σε όλη τη χώρα για να επιτύχουμε την απελευθέρωση της χώρας», τόνισε από την πλευρά ο Ισραελ Σαλίνας, στέλεχος του Μετώπου και ηγέτης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων. «Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την επίτευξη του στόχου της σύστασης συντακτικής συνέλευσης» ανέφερε επίσης στην ομιλία του ο Ραφαέλ Αλεγκρία, ηγέτης του αγροτικού κινήματος «Via Campesina».

Στο μεταξύ, μετά τη σύνοδο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή του προέδρου Μανουέλ Σελάγια, ο οποίος δήλωσε ότι οι 33 χώρες μέλη του OAS δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών αν δεν αποκατασταθεί στην εξουσία. Για τις εκλογές το Μέτωπο ενάντια στο Πραξικόπημα κάλεσε όλες τις λαϊκές δυνάμεις να τις μποϋκοτάρουν, και ήδη ο Κάρλος Ρέγιες συνδικαλιστικής και ηγετικό στέλεχος του Μετώπου και ο Σέζαρ Αμ υποψήφιος εκ μέρους του Κόμματος UD απέσυραν τις υποψηφιότητές τους.

Τέλος, η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σελάγια, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ το ΔΝΤ διοχέτευσε προς την Ονδούρα βοήθεια 150 εκατομμυρίων δολαρίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ