Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στα Εξάρχεια

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, στα επεισόδια που έγιναν χτες τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Oι συλληφθέντες, ηλικίας 21, 26, 27 και 29 ετών, κατά την Αστυνομία, συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε με βόμβες «μολότοφ», μπουκάλια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ και ομάδας της ΟΠΚΕ. Οι επιθέσεις αυτές άρχισαν στη 1.40 τη νύχτα και κράτησαν αρκετή ώρα.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και δυο από τους συλληφθέντες, από τους οποίους ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ νεαροί τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα, στην οδό Διδότου και σε άλλους δρόμους της περιοχής, στους οποίους έβαλαν φωτιές. Επίσης, στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη κι ένας 19χρονος, με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, γιατί έκανε γκράφιτι στους τοίχους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) κατευθύνθηκαν κατά ομάδας νεαρών που έκαναν γκράφιτι στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χ. Τρικούπη. Επιασαν ένα άτομο και με τα οχήματά τους κινήθηκαν προς τη Ναβαρίνου και μετά προς Κωλέττη και Ζ. Πηγής. Εκεί άρχισαν τα πρώτα επεισόδια, τα οποία γενικεύτηκαν αργότερα με τη συμμετοχή και της διμοιρίας των ΜΑΤ που εδρεύει στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ