Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ
Να πληρώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας

Δύο χρόνια μετά και οι πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμα

Associated Press

Δύο χρόνια μετά και οι πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμα
«Δύο χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές η κατάσταση που επικρατεί για τους πυρόπληκτους, τις καμένες περιοχές και τα δάση επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή μίλησε για οργανωμένο σχέδιο και μεγάλο πολιτικό - οικονομικό - οικολογικό έγκλημα διαρκείας κατά του ελληνικού λαού προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ηρθε η ώρα μπροστά και στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο λαός να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να αποδυναμώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για τα δεινά που του έχουν προκαλέσει».

Αυτό τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, προχτές το βράδυ, κατά τη διάρκεια δυναμικής συγκέντρωσης στην πλατεία της Ζαχάρως, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου από τα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή. Κεντρικά συνθήματα στη συγκέντρωση ήταν «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, με το συνεχές ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την πολιορκία που υφίστανται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, επισήμανε σχετικά: «Θυμάστε πως λίγες μέρες πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στην περιοχή μεγάλα συγκροτήματα του πολυεθνικού κεφαλαίου είχαν επισκεφτεί την περιοχή και συγκεκριμένα την Αρχαία Ολυμπία, τη Λίμνη Καϊάφα, το Κατάκολο, παρουσιάζοντας τεράστια επενδυτικά προγράμματα. Και αυτό γιατί οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιχειρούν να καταπατήσουν περιοχές "φιλέτα", αξιοποιώντας τους αντιδασικούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί οι εργαζόμενοι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο νομό να έχουν καταφέρει να βάλουν εμπόδια στο να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους και να τα καθιστούν μέχρι στιγμής ανενεργά, αλλά η κατάσταση ειδικά σε ό,τι αφορά τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους είναι δραματική. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες του 2007 και οι υποσχέσεις για αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όπως και το απολεσθέν εισόδημα δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Η θέση της μικρομεσαίας αγροτιάς στις περιοχές αυτές επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τις συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς».

Και πρόσθεσε: «Η ίδια αυτή πολιτική είναι που οξύνει καθημερινά τα προβλήματα στο όνομα της κρίσης και θυσιάζει τους εργαζόμενους στο βωμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας. Είναι γνωστό ότι μετά και τις αναφορές από διάφορα κέντρα του καπιταλισμού, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΑΣΑ, η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, υπάρχουν έτοιμα νέα αντιλαϊκά μέτρα στο συρτάρι, τα οποία έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού. Γι' αυτό χρειάζεται μια αδύνατη κυβέρνηση και μια αδύνατη αξιωματική αντιπολίτευση. Ο λαός να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του δραπετεύοντας από τα κόμματα του δικομματισμού και προσπερνώντας τα αναχώματα».

Καταλήγοντας κάλεσε σε μαζική και μαχητική συστράτευση τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές, ώστε το βράδυ της Κυριακής ο λαϊκός παράγοντας να βγει ενισχυμένος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οσο πιο πολλά είναι τα κόκκινα βόλια στην κάλπη, τόσο πιο πολλά θα είναι τα χτυπήματα που θα δεχθεί ο ταξικός αντίπαλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ