Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δικαίωμα για όλα τα παιδιά η καλλιτεχνική Παιδεία

Κινητοποίηση γονιών από μουσικά σχολεία στο υπουργείο Παιδείας. Στο πλευρό τους η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά

Τουλάχιστον 400 οργανικά κενά σε καθηγητές μουσικής και Γενικής Παιδείας υπάρχουν μόνο στα 10 από τα 36 Μουσικά σχολεία της χώρας. Οι μαθητές σ' αυτά είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα βιβλία για τα μουσικά μαθήματα και τα μουσικά όργανα. Δεν υπάρχει ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στα Μουσικά Λύκεια. Πολλά παιδιά χρειάζεται καθημερινά να είναι στο δρόμο δύο και τρεις ώρες μέχρι να φτάσουν στο σχολείο, καθώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους. Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, διοικητικό προσωπικό, συντηρητές μουσικών οργάνων...

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν χτες κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων στο υπουργείο Παιδείας. Εκπρόσωποι γονέων απ' όλη την Ελλάδα κατήγγειλαν την ασφυκτική κατάσταση και εξέφρασαν την αγωνία τους για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία «ξεκινά με τραγικές ελλείψεις. Ακόμη και οι ωρομίσθιοι - αν και διαφωνούμε με αυτό το καθεστώς εργασίας - δεν έχουν προσληφθεί», επισήμανε ο Π. Κουφαλάκος, πρόεδρος της Ενωσης, και απαίτησε διορισμό μόνιμων καθηγητών μουσικών οργάνων και γενικής παιδείας.

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Οι γονείς προσπαθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους καλλιτεχνική Παιδεία, κάτι που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Για το ΚΚΕ, η καλλιτεχνική Παιδεία είναι απαραίτητο στοιχείο του Ενιαίου Δωδεκάχρονου Δημόσιου και Δωρεάν σχολείου», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελλά, η οποία βρέθηκε στο πλευρό των γονιών, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους για μόνιμο επαρκές προσωπικό και κάλυψη των οργανικών θέσεων. «Ο λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του, μιας και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, χτυπώντας το δικομματισμό και τα κόμματα που έχουν στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και πάνω απ' όλα την παράδοση της Παιδείας στην επιχειρηματική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ